Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Συμμετείχε η πόλη της Έδεσσας στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό 2013 (πλούσιο φωτορεπορτάζ - pics)

Συμμετείχε η πόλη της Έδεσσας στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό 2013
 
 Περισσότερα από 140 άτομα, Θηλάζουσες και μη, μέλλουσες μητέρες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλοι και λοιποί συγγενείς. ΟΛΟΙ συγκεντρώθηκαν για να στηρίξουν το δικαίωμα της θηλάζουσας μητέρας και του μωρού στο δημόσιο θηλασμό. Στον ταυτόχρονο πανελλαδικό δημόσιο θηλασμό στον οποίο μετείχαν 39 συνολικά πόλεις της χώρας συμμετείχε και η Έδεσσα, με περισσότερες των 31 μητέρων να θηλάζουν δημόσια τα βρέφη τους στο δημοτικό στάδιο της πόλης, το πρωί της Κυριακής. 
 
Η εκδήλωση, που στόχο είχε την ευαισθητοποίηση, την αφύπνιση και την υποστήριξη νέων μητέρων για τον μητρικό θηλασμό ώστε να μην αποτελεί ταμπού πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό στάδιο Έδεσσας από την Ομάδα Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού Ν. Πέλλας-Έδεσσα λίγο μετά τις 11.00 το πρωί, ενώ στηρίχθηκε από τοπικές επιχειρήσεις. Οι διοργανωτές διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό στους παρευρισκόμενους, προσέφεραν δωράκια στα μικρά παιδιά, τα οποία χόρεψαν, τραγούδησαν και έπαιξαν μέχρι το μεσημέρι. «Σήμερα είναι μια μεγάλη γιορτή για τον μητρικό θηλασμό, γίνεται πανελλαδικά σε 39 πόλεις της Ελλάδας, έχει καθιερωθεί από το ‘96, από την κα Ελένη Μουστάκα στη Θεσσαλονίκη που είχε τη φαεινή ιδέα να διαδώσουμε την τέχνη του μητρικού θηλασμού.
 
 1-7 Νοεμβρίου διοργανώνεται ο Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός. Η ομάδα μας είναι εθελοντική δεν χρηματοδοτείται από πουθενά, στόχος είναι η προώθηση, η στήριξη και η ενημέρωση του μητρικού θηλασμού, να στηρίξουμε τις μαμάδες, τις θηλάζουσες για να συνεχίσουν, και τις μητέρες που δεν έχουν καταφέρει να θηλάσουν» αναφέρει η κα Ιγνατιάδου Μαγδαληνή, διαχειρίστρια της Ομάδας Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ν. Πέλλας- Έδεσσα. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η ίδια, «ο θηλασμός είναι το πρώτο και κυριότερο πράμα που πρέπει να ακολουθήσει ένα παιδί μετά τη φυσιολογική εξέλιξη που είναι ο τοκετός. Είμαστε θηλαστικά μπορούμε να θηλάσουμε όλες οι μητέρες, δεν υπάρχει δεν έχω γάλα, υπάρχει σωστή ενημέρωση και καθοδήγηση.
 
 Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει δύο χρόνια μητρικού θηλασμού, έξι μήνες αποκλειστικού θηλασμού, σταδιακά μπαίνουν οι στέρεες τροφές. Είναι πολλά τα οφέλη του μακροχρόνιου θηλασμού τόσο όσο αναφορά τις ασθένειες όσο και το δέσιμο μητέρας βρέφους». Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 70 μητέρες, εκ των οποίων περισσότερες των 30 επέλεξαν να θηλάσουν δημοσίως στο Δημοτικό Στάδιο Έδεσσας. «Το 90 με 95% των μητέρων θηλάζουν στα μαιευτήρια το θέμα είναι ότι μόλις το 1% καταφέρνει τον αποκλειστικό θηλασμό στον έκτο μήνα της ζωής του παιδιού γιατί δεν υπάρχει σωστή ενημέρωση, δεν υπάρχουν ως επί το πλείστον υποστηρικτικοί παιδίατροι και ωθούν τις μητέρες στα υποκατάστατα μητρικού γάλακτος» εξηγεί η κα Ιγνατιάδου. 

Το ialmopia.gr φιλοξενεί την Ομάδα Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού Ν.Πελλης σε μια αποκλειστική συνέντευξη
 
 












Το ialmopia.gr φιλοξενεί την Ομάδα Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού Ν.Πελλης σε μια αποκλειστική συνέντευξη





Απολογισμός Πανελλαδικού

Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού 2013

“Υποστηρίζουμε τον Θηλασμό, Υποστηρίζουμε τις Μητέρες”


Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργάνωσε τον 4ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό ο οποίος πραγματοποιήθηκε σε 39 πόλεις της Ελλάδας, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013! Για την Έδεσσα την διοργάνωση ανέλαβε φέτος η

“Ομάδα Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας: Ν. Πέλλας-Έδεσσα”

https://www.facebook.com/groups/EdessaThilasmos/

Στόχος της εκδήλωσης είναι η απενοχοποίηση του δημοσίου θηλασμού και η εξοικείωση της ελληνικής κοινωνίας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.

Στην εκδήλωσή μας παραβρέθηκαν γύρω στα 130-150 άτομα, Θηλάζουσες και μη, μέλλουσες μητέρες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλοι και λοιποί συγγενείς. ΟΛΟΙ συγκεντρώθηκαν για να στηρίξουν το δικαίωμα της θηλάζουσας μητέρας και του μωρού στο δημόσιο θηλασμό.

Σε ολόκληρη την χώρα θήλασαν ταυτόχρονα 1.543 μητέρες -μέλη του δικτύου μας. Στην Έδεσσα συμμετείχαν τριανταμία (31) μητέρες οι οποίες ενώθηκαν με μητέρες απ’ όλη την Ελλάδα και θήλασαν ταυτόχρονα. Η δράση θα περιληφθεί στις δράσεις της Παγκόσμιας Συμμαχίας Δράσεων υπέρ του Θηλασμού (WABA).

Στην Έδεσσα η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό στάδιο Έδεσσας. Μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό και διάφορα δωράκια!! Χορηγοί και απλά μέλη της ομάδας καθώς και γιαγιάδες πρόσφεραν διάφορα εδέσματα γλυκά και αλμυρά στηρίζοντας την εκδήλωση μας.!! Την εκδήλωση άνοιξε το Κέντρο προσχολικής αγωγής Βιβή Στεφανίδου τραγουδώντας και χορεύοντας με τους λιλιπούτειους μαθητές του το ΥΠΕΡΟΧΟ τραγούδι της Λυδίας Σέρβου Το μαγικό φίλτρο. Ήταν μαγική στιγμή πραγματικά !Τα κορίτσια του Παραμυθόκοσμου απασχόλησαν δημιουργικά μικρούς και μεγάλους με face painting και μπαλονοκατασκευές .Η Βασιλική Παπαδοπούλου Διαιτολόγος Διατροφολόγος - Συγγραφέας στην εταιρεία ΕΓΩ μέσω του παραμυθιού πέρασε μηνύματα υγιεινής διατροφής σε όλα τα παιδιά. Κλείνοντας Ο κ. Σιάντσης Λάζαρος Κλινικός Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπευτής μίλησε για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού μητέρας – παιδιου. Και τέλος η κλήρωση που δεν άφησε κανέναν χωρίς δωράκι για να θυμάται την εκδήλωση μας!!!!

* To 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος έχει θέμα «Υποστηρίζουμε τον θηλασμό: Υποστηρίζουμε τις μητέρες».

Οι διαχειρίστριες της Ομάδας Εθελοντών και Υποστηρικτών

Μητρικού Θηλασμού Ν.Πέλλας-΄΄Εδεσσα:

ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ

ΚΙΟΤΖΕΝΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΤΣΙΑΚΑ ΝΟΠΗ


Το ialmopia.gr φιλοξενεί την Ομάδα Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού Ν.Πελλης σε μια αποκλειστική συνέντευξη



Χορηγός επικοινωνίας: ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *