Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Οι ναζί κατακτητές καταστρέφουν τα Καλάβρυτα κι εκτελούν 1.101 άνδρες κατοίκους (Σαν σήμερα 13/12)

1959Ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ' εκλέγεται πρώτος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Συγκεντρώνει το 66,28% των ψήφων έναντι 33,72% του δικηγόρου Ιωάννη Κληρίδη. Αντιπρόεδρος, χωρίς ανθυποψήφιο, εκλέγεται ο τουρκοκύπριος Φαζίλ Κουτσιούκ.

1943Οι ναζί κατακτητές καταστρέφουν τα Καλάβρυτα κι εκτελούν και τους 1.101 άνδρες κατοίκους της μαρτυρικής πόλης.

1939Η πρώτη μεγάλη ναυμαχία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Στο Ρίβερ Πλέιτ, στ' ανοιχτά των ακτών της Αργεντινής, τα βρετανικά καταδρομικά «Έξετερ», «Αίας» και «Αχιλλέας» καταναυμαχούν το γερμανικό θωρηκτό τσέπης «Κόμης Σπέε».


Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 13/12
 

1948 Γεννήθηκε ο Αμερικανός Hard Rock κιθαρίστας και τραγουδιστής Ted Nugent (Theodore Anthony Nugent). Ξεκίνησε την καριέρα του σαν κιθαρίστας στο συγκρότημα The Amboy Dukes έως το 1975 που άρχισε σόλο καριέρα. Έχει κυκλοφορήσει πάνω από 30 άλμπουμ, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "Hey Baby", "Cat Scratch Fever", "Need You Bad", "The Flying Lip Lock", κ.α.
 
1961 Γεννήθηκε ο Άγγλος συνθέτης Harry Gregson-Williams. Ο βραβευμένος με Golden Globe και Grammy, έχει γράψει μουσική για πολλές ταινίες μεταξύ αυτών και οι "Phone Booth", "Spy Game", "Shrek 2", "Bridget Jones 2", "Shrek the Third", "X-Men Origins: Wolverine", "The Twilight Saga: Breaking Dawn", κ.α.
 
Αθλητισμός 13/12
 
13/12/1995    Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες είναι ο θλιβερός απολογισμός του αγώνα του πρώτου τελικού του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος Μποταφόγκο - Σάντος (2-1) στο Μαρακανά. Όλα ξεκίνησαν όταν οι πινακίδες δυο αυτοκινήτων με 11 οπαδούς της Σάντος αναγνωρίστηκαν από οπαδούς της Μποταφόγκο και άρχισαν οι πυροβολισμοί

13/12/1992    Η Manon Rheaume γίνεται η πρώτη γυναίκα που παίζει σε επαγγελματικό αγώνα χόκεϊ κανονικής περιόδου με την ομάδα των Atlanta Knights, αλλά η ομάδα της χάνει με 4-1 από τη Salt Lake City

13/12/1989    Ο Bryan Robson σκοράρει στο 38ο δευτερόλεπτο για την Αγγλία στο 2-1 επί της Γιουγκοσλαβίας, στην 100ή νίκη της ομάδας του στο Wembley


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
 

ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *