Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Αυστραλία: Το Συνταγματικό Δικαστήριο ακύρωσε τους gay γάμους - Απέρριψε ως αντισυνταγματικό το νόμο που τους επιτρέπει

Λίγες μέρες μετά την τέλεση των πρώτων γάμων ζευγαριών του ίδιου φύλου στην Περιοχή της Πρωτεύουσας (Australia Capital Territory), το Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε το συγκεκριμένο νόμο αντισυνταγματικό.

Ο νόμος ψηφίστηκε από το πολιτειακό κοινοβούλιο της Περιοχής Πρωτεύουσας και δεν είχει ισχύ σε όλη την επικράτεια.


Μάλιστα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Τόνι Άμποτ είχε προαναγγείλει την προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο, ζητώντας να κηρυχθεί ο νόμος αντισυνταγματικός.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι ο νόμος που ισχύει σε μια περιοχή δεν μπορεί να υπερισχύσει της ομοσπονδιακής νομοθεσίας του 2004, η οποία χαρακτηρίζει γάμο την ένωση άνδρα με γυναίκα.

Σε ορισμένες περιοχές της Αυστραλίας επιτρέπονται οι Πολιτικές Ενώσεις ομόφυλων ζευγαριών. Στην πρωτεύουσα είχαν σπεύσει την προηγούμενη εβδομάδα δεκάδες ζευγάρια από όλη τη χώρα προκειμένου να παντρευτούν.

Αντίθετα, οι γάμοι επιτρέπονται στη γειτονική Νέα Ζηλανδία.




Πηγη: Το Βημα

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *