Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 23 Νοεμβρίου το 2ο Ετήσιο Συνέδριο του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας - Θράκης Philoxenia (pics)

Με περισσότερους από 300 σύνεδρους πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013, στο πλαίσιο της κλαδικής έκθεσης Philoxenia, το 2ο Ετήσιο Συνέδριο του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας - Θράκης.


Χαιρετώντας τους σύνεδρους ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης υπογράμμισε την ανάγκη της ανάπτυξης του τουρισμού, που τα τελευταία χρόνια υπηρετείται επαρκώς από τους διευθυντές των ξενοδοχείων, οι οποίοι αντιμετώπισαν με έμπνευση , φαντασία και τόλμη την οικονομική κριση των ημερών περιορίζοντας ή μηδενίζοντας τα αρνητικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παναγιώτης Ζελελίδης και αφορούν στην πρόβλεψη της πληρότητας στο σύνολο των ξενοδοχειακών μονάδων για το τελευταίο τρίμηνο του 2013, σε σχέση με το αντίστοιχο τελευταίο τρίμηνο του 2012:

· Για τα 5αστέρων ξενοδοχεία το 75% των διευθυντών προβλέπει αύξηση, το 21% σταθερότητα και μόλις το 4% μικρή μείωση.
Για τα 4αστερων το 51% προβλέπει αύξηση, το 36% σταθερότητα και το 12% μικρή μείωση.
Για τα 3αστέρων το 61% προβλέπει αύξηση, το 33% σταθερότητα και μόλις το 6% μικρή μείωση.



Όσον αφορά την πληρότητα για τα CITY HOTELS, ανεξαρτήτως κατηγορίας :

· Το 54% προβλέπει αύξηση, το 39% σταθερότητα και μόλις το 7% μικρή μείωση.



Τέλος, όσον αφορά την πληρότητα για τα RESORTS, ανεξαρτήτως κατηγορίας :

· Το 62% προβλέπει αύξηση, το 23% σταθερότητα και το 15% μικρή μείωση.

Εισηγητές του συνεδρίου από το εξωτερικό ήταν η κ. Gülberk Asyapar, Διευθύντρια του τμήματος εταιρικών υποθέσεων της TURSAB ( Ένωση Τουριστικών Γραφείων της Τουρκίας ), με θέμα “Ελληνοτουρκικές τουριστικές σχέσεις και ευκαιρίες για συνεργασία”, ο κ. Αχιλλέας Λογοθέτης , εκπρόσωπος του τμήματος Business Listings του Trip Αdvisor, με θέμα “Trip Αdvisor προς Ξενοδόχους: Πώς να χρησιμοποιήσετε τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική ιστοσελίδα ως συγκριτικό πλεονέκτημα” και ο κ. Λευτέρης Οικονόμου, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού στο παράρτημα του Βερολίνου, ο οποίος εισηγήθηκε την καινοτόμο πρωτοβουλία «VIA EGNATIA».

Από την Ελλάδα εισηγήσεις έκαναν ο κ. Σπύρος Πέγκας, Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, ο οποίος κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στα νέα τουριστικά προϊόντα ως δημιουργοί νέων τουριστικών αγορών. Ομιλητές στο συνέδριο ήταν επίσης ο κ. Γεώργιος Δρακόπουλος, Γενικός Διευθυντής ΣETE (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) με θέμα “Μεθοδολογικές προσεγγίσεις και προσδοκίες από τις νέες αγορές”, η κ. Δέσποινα Αμαραντίδου, Αντιπρόεδρος HATTA (Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων), με θέμα “Επαναπροσδιορισμός των συνεδριακών προορισμών”, ο κ. Ευάγγελος Χρήστου, Καθηγητής Τουριστικού Marketing, με θέμα “Εικόνα, Ταυτότητα και Marketing στο μελλοντικό περιβάλλον των επιχειρήσεων φιλοξενίας”, ο κ. Σάκης Παπαδόπουλος, Δημοσιογράφος από τα < Όμορφα Ταξίδια >, με θέμα “Δημοσιογραφία: Πώς βοηθά στην ανάπτυξη των νέων αγορών του Ελληνικού Τουρισμού ”, η κ. Βίκυ Καρατζαβέλου, Διευθύντρια Σύνταξης του TravelDailyNews Greece & Cyprus, με θέμα “Οι άγνωστες και πολλά υποσχόμενες αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας”, ο κ. Γεώργιος Ματσίγκος, Πρόεδρος Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, με θέμα “ Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, μοχλός της τουριστικής ανάπτυξης ” και η κ. Μαριάννα Σιγάλα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων στον Τουρισμό με θέμα “Ηλεκτρονικοί μεσάζοντες και καινοτομία στα επιχειρησιακά τους μοντέλα: απειλή ή ευκαιρία για τον ξενοδοχειακό κλάδο;” 
 
 




 
 
Στην 1η απεικονίζονται: Ο Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο κ. Παναγιώτης Ζελελίδης , Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας – Θράκης και Διευθυντής του Grand Hotel Palace,Θεσσαλονίκης.

Στην 2η απεικονίζονται: Η κ. Gülberk Asyapar, Διευθύντρια του τμήματος εταιρικών υποθέσεων της TURSAB ( Ένωση Τουριστικών Γραφείων της Τουρκίας )

Στην 3η απεικονίζονται: O κ. Σπύρος Πέγκας, Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης

Στην 4η απεικονίζονται: Από αριστερά ο κ. Αθανάσιος Αγριόπουλος, Αναπληρωτής Διευθυντής, ΕΠΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ο κ. Γρηγόρης Τάσσιος, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, ο κ. Παναγιώτης Ζελελίδης , Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας – Θράκης και Διευθυντής του Grand Hotel Palace,Θεσσαλονίκης, η κ. Όλγα Τσαπανίδου, Διευθύντρια του ξενοδοχείου Blue Bay, Άφυτο Χαλκιδικής και ο κ. Λευτέρης Οικονόμου, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού στο παράρτημα του Βερολίνου.

Στην 5η απεικονίζονται: Από αριστερά o κ. Κυριάκος Κασνακίδης, Διευθυντής, Theoxenia Hotel, Ουρανούπολη Χαλκιδικής, ο κ. Γεώργιος Καμπούρης, Ταμείας του Συλλόγου και Διευθυντής του Capsis Hotel, Θεσσαλονίκης, ο κ. Παναγιώτης Ζελελίδης, Πρόεδρος του Συλλόγου και Διευθυντής του Grand Hotel Palace, Θεσσαλονίκης, ο κ. Αθανάσιος Αγριόπουλος, Αναπληρωτής Διευθυντής, ΕΠΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ο κ. Γεώργιος Παπαμιχαήλ, Μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου και Διευθυντής του Olympus Mediterranean Hotel, Λιτόχωρο Πιερίας  και ο κ. Βασίλειος Λίαπτσης, Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου και Διευθυντής του Village Mare Hotel, Μεταμόρφωση Χαλκιδικής.
 
 
 
 
 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *