Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Ο Μπομπ Ντίλαν κατηγορείται για "ρατσισμό"

Ο Μπομπ Ντίλαν δεν πρόλαβε να χαρεί το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής, την ανώτατη διάκριση της Γαλλικής Δημοκρατίας προς εκείνους που υπηρετούν τα γράμματα, την τέχνη και τον πολιτισμό κι έχει «θέμα» με τον γαλλικό νόμο περί ελευθερίας του λόγου. Το Συμβούλιο Κροατών της Γαλλίας κατέθεσε μήνυση στον αμερικανό μουσικό για «ρατσισμό». Η μήνυση αφορά τα σχόλια του Μπομπ Ντίλαν σε μια συνέντευξή του που έδωσε πέρυσι στη γαλλική έκδοση του περιοδικού Rolling Stone.

Σύμφωνα με tanea.gr ο Ντίλαν απάντησε σε μια ερώτηση που αφορούσε τη σύγκριση της σύγχρονης αμερικανικής πραγματικότητας με την Αμερική του 1860 και το ζήτημα του χρώματος. Ο τραγουδοποιός έλεγε τη γνώμη του ότι η «Αμερική έχει πρόβλημα με το χρώμα. Ο ένας κάθεται στον σβέρκο του άλλου επειδή έχει διαφορετικό χρώμα. Είναι το αποκορύφωμα του παραλογισμού και θα οδηγήσει κάθε έθνος σε οπισθοδρόμηση ή οποιαδήποτε γειτονιά. 

Οι μαύροι ξέρουν ότι κάποιοι λευκοί δεν ήθελαν να σταματήσει το καθεστώς δουλείας και δεν γίνεται να προσποιούνται ότι δεν το γνωρίζουν. Αυτή η κατάσταση συνεχίζεται και σήμερα. Όπως οι Εβραίοι διαισθάνονται το αίμα των Ναζί και οι Σέρβοι το αίμα των Κροατών». Όμως ο πρόεδρος της κροατικής κοινότητας Βλάτκο Μάριτς δήλωσε ότι αυτά τα λόγια του Ντίλαν είναι «προτροπή μίσους. Δεν μπορεί να συγκρίνει τους εγκληματίες Κροάτες με όλους τους Κροάτες. Βέβαια δεν έχουμε κάτι εναντίον του περιοδικού ή του Μπομπ Ντίλαν ως καλλιτέχνη».


πηγή:thestival.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *