Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Τον λένε Walter White, μαγείρευε Meth και είναι υπαρκτό πρόσωπο (pics & vid)

Κυρίες και κύριοι, ο πραγματικός Walter White. Διαβάστε την ιστορία του ανθρώπου, που ήταν "βασιλιάς" της Meth στην Αλαμπάμα (Pics + Vid)



"My name is Walter White and I am a meth cook. For ten years I had the best meth in Alabama". (Το όνομά μου είναι Γουόλτερ Γουάιτ. Είμαι μάγειρας Meth. Για δέκα χρόνια έφτιαχνα την καλύτερη μεθαμφεταμίνη στην Αλαμπάμα). Ποιος είναι ο κύριος, αν όχι ο ίδιος ο "Heisenberg";

Πρόκειται για τον Walter (Eddy) White με σάρκα και οστά. Το Vice ανακάλυψε έναν 55χρονο από τo Bessemer της Αλαμπάμα που δηλώνει ευθαρσώς ότι για δέκα χρόνια "μαγείρευε" την καλύτερη meth στην περιοχή του.

Το 2008, την εποχή που ο κινηματογραφικός Walter White ξεκίνησε να χτίζει το Βασίλειο μεταμφεταμίνης του, ο έτερος ναρκω-μάγειρας είχε συλληφθεί ήδη δύο φορές για την παράνομη δράση του.

Από το 1998 και για δέκα συναπτά έτη, ο συνονόματος του "Heisenberg" πουλούσε τα ναρκωτικά που έφτιαχνε με τα χέρια του στην Αλαμπάμα. Άγνωστο το αν ο σεναριογράφος του πολυβραβευμένου με δέκα Emmy, Breaking Bad, γνώριζε την ιστορία του.




Μιλώντας στο Vice, ο 55χρονος αναλύει τη ζωή και την "καριέρα" του στην παρανομία. Οι ομοιότητες με τον πρωταγωνιστή του σήριαλ που έγινε ένα από τα πιο εμπορικά των 00's και όχι μόνο, δεν σταματούν εδώ. Όπως και στην fiction ιστορία που εξελίσσεται στο Αλμπουκέρκι στο Νέο Μεξικό, έτσι και ο πραγματικός Walter White δούλευε με συνέταιρο, ενώ είχε τη φήμη του καλύτερου παραγωγού της "γειτονιάς" του.




Στο 17λεπτο βίντεο του Vice, o Walter White εξηγεί πώς τον "έδωσε" τελικά ο συνεργός του στην αστυνομία, πώς έβγαζε και ξόδευε χιλιάδες δολάρια την μέρα, και πώς έφτιαχνε, όπως ισχυρίζεται, την καλύτερη μεθαμφεταμίνη της αγοράς. Μεταξύ άλλων, λέει ότι για χάρη της "τέχνης" του εγκατέλειψε την οικογένεια του για να μην τους μπλέξει με τις παρασπονδίες του.

Υπάρχουν όμως και διαφορές σε σχέση με τη σειρά. Η αλήθεια για τη ζωή ενός meth chef είναι σκληρή και όχι τόσο στυλιζαρισμένη. Ο πραγματικός Walter White έχει χαλασμένα δόντια, είναι και ο ίδιος εθισμένος στα ναρκωτικά και όλοι του οι φίλοι είναι στη φυλακή.




Όπως αναφέρει, το 2008 ο δικηγόρος του, του είπε να σταματήσει να φτιάχνει ναρκωτικά γιατί η αστυνομία διερευνούσε την περιοχή του. Εκείνος συνέχισε να μαγειρεύει σε χώρα του εξωτερικού που δεν κατονομάζει, κάτι που συνέχισε να κάνει και ο συνεργός του στην πατρίδα του, μέχρι τελικά να πέσει στη δαγκάνα του νόμου.

Λίγο καιρό μετά, και ο πραγματικός Walter White βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, ενώ είχε προηγηθεί ακόμα μία σύλληψη για εμπόριο ναρκωτικών. Από το 2008 μπήκε σε πρόγραμμα απεξάρτησης και επανένταξης. Το 2012 παραβίασε την αναστολή του και βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των πλέον καταζητούμενων προσώπων στην Αλαμπάμα.

Η τελική δίκη, θα λάβει χώρα τον Μάρτιο του 2014 και ενδέχεται να φυλακιστεί με ισόβια για τα αδικήματα του.

Πέραν από τον πραγματικό όμως Walter White, υπάρχουν και οι παρακάτω περιπτώσεις ομοιότητας:

Ο καθηγητή χημείας William Duncan, συνελήφθη το 2011 στο Τέξας για παρασκευή και διακίνηση μεθαμφεταμίνης από το σπίτι του. Την ίδια χρονιά, η μαθηματικός Irina Kristy συνελήφθη για διακίνηση μεθαμφεταμίνης επίσης από το σπίτι της στην Βοστώνη.



The Real Walter White από CDemo83   Πηγή: Vice

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *