Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΣΟΚ! Πως η κλιματική αλλαγή θα αλλάξει τον χάρτη της Ελλάδας: Παραθαλάσσια πόλη τα Γιαννιτσά!

Η Άρτα και τα Γιαννιτσά θα γίνουν λιμάνι ενώ το Μεσολόγγι, η δυτική Θεσσαλονίκη και η νατοϊκή βάση στο Άκτιο θα βρεθούν στον βυθό της θάλασσας.

Μπορεί να μοιάζει υπερβολικό άλλα αυτό θα συμβεί, σύμφωνα με τους επιστήμονες, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία ανόδου της στάθμης των ωκεανών που ήδη έχει ξεκινήσει. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι πολλές επιστημονικές δημοσιεύσεις και αναφορές σε συνέδρια κάνουν λόγο για μη αναστρέψιμη κατάσταση, ακόμα κι αν σταματήσει τώρα η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Οι επιστήμονες που παρατηρούν το λιώσιμο των πάγων και την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, εκτιμούν τώρα ότι οι διαδικασίες επιταχύνονται και ειναι πλέον πολύ πιθανό έως το τέλος του αιώνα η στάθμη να ανέβει απο 60 εκατοστά έως και 2 μέτρα, προκαλώντας τεράστιες ανακατατάξεις στην ζωή των ανθρώπων.

Με την εξέλιξη αυτή θα αλλάξει και ο χάρτης της χώρας με μεγάλες παραλιακές πεδινές περιοχές να εξαφανίζονται κάτω απο τη θάλασσα.
(η Κεντρική Μακεδονία όπως ειναι σήμερα)

(η Κεντρική Μακεδονία με άνοδο της στάθμης κατά 2 μέτρα)

(η Κεντρική Μακεδονία με άνοδο της στάθμης κατά 7 μέτρα)



Στην προσομοίωση του σεναρίου ανόδου της θάλασσας έως και 2 μέτρα έως το τέλος του αιώνα, μέσω των ιστοσελίδων flood.firetree.net και floodmap.net που ενσωματώνουν τα νεότερα επιστημονικά σενάρια και τις εκτιμήσεις της Διακυβερνητικής Επιτροπής για το Κλίμα, βλέπουμε:

* τον κάμπο της Κεντρικής Μακεδονίας να καταποντίζεται, μαζί με το λιμάνι και την παραλία της Θεσσαλονίκης, καθώς και το Καλοχώρι. Τα δέλτα Αξιού, Αλιάκμονα, Λουδία να δίνουν τη θέση τους στη θάλασσα η οποία θα φτάσει έως τα Γιαννιτσά κατακλύζοντας τις εκτάσεις της παλιάς λίμνης.

* Τις τουριστικές περιοχές της Ολυμπιακής Ακτής, απο τις Αλυκές Κίτρους μέχρι και τον Πλαταμώνα στην Πιεριά, των δυτικών ακτών της Χαλκιδικής και της Κασσάνδρας, όπως και η ακτές της Θράκης να βρίσκονται στον βυθό με την λίμνη της Βιστωνίδας να μετατρέπεται σε θαλάσσιο όρμο.

Όλη η έρευνα και για την υπόλοιπη Ελλάδα εδω: 


Πηγή:koutipandoras.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *