Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Σε τρία κομμάτια τώρα η Κεντροαριστερά: Οι 58 έφεραν θύελλα

Δυσκολίες αντιμετωπίζει το εγχείρημα για την επανένωση της Κεντροαριστεράς αφού ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και 58 όχι μόνο δεν μπορούν να βρουν κοινή πορεία, αλλά αντίθετα φαίνεται πως το κάθε κόμμα θα κατέβει με δικό του ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές. Παράλληλα ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος ο οποίος προτάθηκε από τους 58 για επικεφαλής του εγχειρήματος, μετά την εμφάνιση του στην πρόσφατη εκδήλωση των "58" στην Κηφισιά πυροδότησε αντιδράσεις στους κόλπους της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ.

Λυκούδης: Ο διάλογος για την επανένωση της Κεντροαριστεράς δεν απέδωσε -Ο καθένας μόνος του στις ευρωεκλογές

Ο Σπύρος Λυκούδης σε δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ FM δεν έκρυψε την απογοήτευσή του γιατί ο διάλογος για την επανένωση της Κεντροαριστεράς δεν απέδωσε και σημείωσε:

«Και οι 58, τώρα πια, μετατοπίζονται από την αρχική τους στάση, που ήταν μια κίνηση διαλόγου και μετασχηματίζονται σε έναν πολιτικό σχηματισμό που θα συμμετάσχει στις εκλογές.

Συνεπώς, γι' αυτό που θα ήθελα εγώ, δηλαδή ένας ανοικτός διάλογος για τη συνένωση των δυνάμεων, είναι μια εξέλιξη αρνητική. Αλλά αυτό που επιδίωξα, τον διάλογο για την ανασυγκρότηση του χώρου, δεν θα γίνει σ' αυτή τη φάση, επειδή η ΔΗΜΑΡ θα κατέβει με το δικό της ψηφοδέλτιο και οι 58 με το δικό τους. Ενδεχομένως, αν δεν τους στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, και το ΠΑΣΟΚ με το δικό του. Και αυτό είναι μια αρνητική εξέλιξη».

Βολές Λυκούδη και στον Κουβέλη

«Νομίζει η πλειοψηφία περί τον πρόεδρο και ο πρόεδρος, πως χαράζουν μια γραμμή που ισχυροποιεί τη ΔΗΜΑΡ. Εγώ δεν το πιστεύω αυτό. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να έχουμε μια πολιτική μεγαλύτερων ανοιγμάτων και πρωτοβουλιών και πως θα ήμασταν καλύτερα έτσι» δήλωσε ο κ.Λυκούδης.

Μάλιστα πρόσθεσε πως «όλες οι δημοσκοπήσεις μάς δείχνουν σε ένα χαμηλό σημείο και αυτό είναι για μένα ένα άκρως απογοητευτικό ζήτημα. Τι να κάνουμε; Νομίζω ότι όπως έχουμε πορευθεί, εισπράττουμε αυτό το ζήτημα και αν προχωρήσουμε την πολιτική μας και την προσαρμόσουμε, με προσπάθειες στα δεδομένα που εγώ πιστεύω, νομίζω ότι θα ανακάμψουμε γρήγορα».

Πυρά από ΠΑΣΟΚ και πάγος από ΔΗΜΑΡ για τον Ανδρέα Παπαδόπουλο

Σφοδρή επίθεση από τη Χαριλάου Τρικούπη δέχεται ο Ανδρέας Παπαδόπολος μετά την τοποθέτηση στην εκδήλωση των «58».

Η αναφορά του περί «νοσταλγών του ΠΑΣΟΚ» που άφηνε αιχμές για την πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου προκάλεσε επικριτικά σχόλια από στελέχη του Κινήματος.

Πιο αιχμηρός ήταν ο πρώην γραμματέας του κόμματος, Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος σε ανάρτηση του στο facebook έκανε λόγο για «συνετές και αλησμόνητες διακυβερνήσεις των περιόδων 1990 – 1993 και 2004 – 2009" καταλήγοντας: "Έτσι δεν είναι Ανδρέα και λοιποί...σύγχρονοι, που απαξιώνετε εργολαβικά...την προσφορά και την ιστορία 38 ολόκληρων χρόνων;;;;. ».

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες είναι θέμα ωρών στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως οι Νίκος Ανδρουλάκης και Κώστας Σκανδαλίδης να εκφράσουν δημοσίως τη δυσφορία τους για την κριτική του Ανδρέα Παπαδόπουλου σχετικά με την περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του ιδρυτή του.

ΔΗΜΑΡ, 58 και ...ζαλάδες

Καμπανάκι χτύπησε ο Σπύρος Λυκούδης για την συμμετοχή στελεχών της ΔΗΜΑΡ στην κίνηση των «58», και συγκεκριμένα για την παρουσία του Ανδρέα Παπαδόπουλου και του Γρηγόρη Ψαριανού στην εκδήλωση για την Κεντροαριστερά στην Κηφισιά.

«Αντικειμενικά υπάρχει ζήτημα κατά πόσο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός μας ή και βουλευτές μπορούν να παίρνουν μέρος, ως ομιλητές, σε μια εκδήλωση ενός φορέα που διαμορφώνει έναν άλλον πολιτικό προσανατολισμό» δήλωσε ο Σπύρος Λυκούδης. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι δεν υπήρξε κάτι μεμπτό από την ομιλία του Ανδρέα Παπαδόπουλου.

Σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες που φέρουν τον Ανδρέα Παπαδόπουλο να τίθεται επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των «58» κόντρα στη ΔΗΜΑΡ, ο Σπύρος Λυκούδης είπε ότι «προφανώς θα ήταν πρόβλημα αν ένα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ ήταν επικεφαλής ψηφοδελτίου άλλου πολιτικού σχηματισμού. Είναι ένα παράδοξο φαινόμενο. Δεν θα μπορούσε να γίνει γενικά αποδεκτό από την ΔΗΜΑΡ. Αλλά νομίζω ότι παραμένει στο επίπεδο ενός ρεπορτάζ που δεν επιβεβαιώνεται. Ο κ. Παπαδόπουλος μου είπε ότι δεν ισχύει».

Η ΔΗΜΑΡ βλέπει προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Κάθε μέρα που περνάει, ο Φώτης Κουβέλης απομακρύνεται από το εγχείρημα της κεντροαριστεράς και αποκλείει κάθε ενδεχόμενο να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του ΠΑΣΟΚ και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Καλά πληροφορημένες πηγές προβλέπουν ότι πιθανότατα μετά τις ευρωεκλογές -και αναλόγως του εκλογικού αποτελέσματος- ο Φώτης Κουβέλης εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επανεξετάσει τη σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ και ενδεχομένως να επιχειρήσει κοινή κάθοδο στις βουλευτικές εκλογές με το κόμμα το οποίο εγκατέλειψε πριν από τρία χρόνια για να ιδρύσει τη ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές δεν θα αποτελέσει παράδοξο να τεθεί ο Φώτης Κουβέλης επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Αλέξης Τσίπρας κάνει το δικό του κάλεσμα στην κεντροαριστερά.







Πηγή: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *