Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Εξαγγελίες Ομπάμα για την μείωση του εισοδηματικού χάσματος στις ΗΠΑ

Στη μείωση του εισοδηματικού χάσματος και των οικονομικών ανισοτήτων στις ΗΠΑ θα επικεντρωθεί η σημερινή ομιλία του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ενώπιον του Κογκρέσου για την «Κατάσταση της Αμερικανικής Συμπολιτείας».

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης σύμβουλοι του Αμερικανού προέδρου δηλώνουν ότι με την εφετινή ομιλία του ο Μπαράκ Ομπάμα θα δώσει έμφαση στις προσπάθειες του για μείωση του εισοδηματικού χάσματος και των οικονομικών ανισοτήτων στις ΗΠΑ, με προγράμματα ενίσχυσης της αγοράς εργασίας και αύξησης των αποδοχών ατόμων που βρίσκονται στα χαμηλότερα μισθολογικά κλιμάκια.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνι, δήλωσε ότι ο κ. Ομπάμα θα συνεργαστεί με το Κογκρέσο, όποτε του δίνεται η ευκαιρία, για την τόνωση της μεσαίας τάξης, αλλά θα δράσει και μονομερώς, όποτε θεωρήσει ότι είναι αναγκαίο για την γεφύρωση των εισοδηματικών ανισοτήτων που παρατηρούνται στη χώρα.


Πηγη: Newsroom ΔΟΛ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *