Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Γιώργος Χοίδης: «Δεν έχω την πρόθεση να κατέβω στις εκλογές - ο Τζαμτζής είναι ο Νέρωνας της σύγχρονης εποχής!»

Ο βουλευτής της ΝΔ Ιορδάνης Τζαμτζής στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου αναφερόμενος στη σημερινή Δημοτική Αρχή άσκησε

έντονη κριτική και μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως: «Το πρόβλημα του δήμου Σκύδρας είναι ότι δεν έχει έτοιμες μελέτες. Βγήκα αληθινός όταν έλεγα ότι ο δήμος Σκύδρας χρωστά περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ... Ο δήμαρχος Έδεσσας, Δ. Γιάννου με πήρε πολλές φορές αγκαζέ και πήγαμε στην Αθήνα για διεκδίκηση σε αντίθεση με τον κ. Χοίδη... Αν δεν κάνεις αγώνα, μην περιμένεις αποτέλεσμα...».

Ο Δήμαρχος Σκύδρας Γιώργος Χοίδης, μιλώντας στη Χριστίνα Παπαδοπούλου έδωσε τη δική του απάντηση στα όσα είπε ο κ. Τζαμτζής: «Έμαθε να τροπάρει ο κ. Τζαμτζής. Έχει μάθει ένα τροπάριο και το επαναλαμβάνει κάθε φορά και ξεχνάει που όταν έχασε τις εκλογές το 1999 και ανέλαβα εγώ είχε αφήσει στο Δήμο χρέος 620,000.000 εκατ. δραχμές σε ένα δήμο με 9.000 άτομα. Ο κύριος Τζαμτζής επίσης ξέχασε πως ότι έκανε το αποπλήρωσε ο επόμενος δήμαρχος που ήμουν εγώ. Του υπενθυμίζω πως ο Δήμος Σκύδρας επί εννέα χρόνια έπαιρνε ετήσια 300,000.000 δώρο από το κράτος 100,000.000 από ΣΑΤΑ και άλλα 200,000.000 από το Υπουργείο Οικονομικών σαν επιδότηση στην εθελοντική συνένωση που έφτιαξε τότε ο Δήμος Σκύδρας. Το έτος 1999 και το 2000 με νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή επέτρεπε τους Δήμους να παίρνουν δάνειο αποπληρωμής για τα χρέη που κληρονόμησαν διότι από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων παίρνεις μόνο χρήματα για να υλοποιήσεις ένα έργο εκεί έγινε η τροπολογία και πήραμε 230,000.000 τα οποία πληρώνονται ακόμη για χρέη του κ. Τζαμτζή.

Ας καταλάβουν τελικά οι δημότες ποιος είναι ο κύριος. Κανένας Δήμαρχος Έδεσσας δεν πήγε να τον βρει, τις διαδικασίες τις κάνει ο κύριος Μουράτογλου, ο οποίος είναι στη ΚΕΔΕ χρόνια και όλοι οι συνεργάτες της ΚΕΔΕ έχουν τώρα μια θέση στο Υπουργείο.

Οι μελέτες που είχαμε κάνει δεν τις είχε κανένας άλλος Δήμος και το κόστος τους ήταν το χαμηλότερο. Πήραμε πχ το πρόγραμμα για το αποχετευτικό 2,000.000€ το οποίο υλοποιούμε αυτή τη στιγμή και τη φτιάξαμε με 44,000€ ενώ θα έπρεπε να δαπανηθούν τουλάχιστον 200,000€. Επί εννέα χρόνια ο κύριος Τζαμτζής πήρε 2,700.000.000 ας μας πει που πήγαν αυτά τα χρήματα; Μην μας πει πως έφτιαξε το Λύκειο. Το Λύκειο ήταν σε άλλον προϋπολογισμό. Ούτε το Ειρηνοδικείο και όταν είχε πρωτοαναλάβει παρέλαβε και το ποσό των 125,000.000 δρχ. από ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα για τον νέο Δήμο που είχε δημιουργηθεί.
 
-Δεν έχουν δοθεί εξηγήσεις τόσα χρόνια για όλα αυτά;

Δεν απαντάει, αλλά πώς να απαντήσει; Κτίρια, θέατρα, το πνευματικό κέντρο, το σχολείο στο Λιποχώρι, τα ΚΑΠΗ, όλα εγώ τα αποπλήρωσα. Στο δήμο είχαν κοστολογηθεί φωτιστικά αξίας 19,500.000 δρχ. σε μια εταιρία με ανάλογο υλικό, ελάτε να δείτε δεν έχει τόσο φωτιστικά για να δικαιολογείται το ποσό αυτό.

-Τώρα που αναφέρετε τον φωτισμό στον Κόμβο της Καλής που υπάρχουν διαμαρτυρίες από τους κατοίκους τι ακριβώς συμβαίνει;

Τον κόμβο της Καλής όπως και της Δάφνης τους συντηρούμε, διορθώνουμε τις βλάβες και τους καθαρίζουμε, αλλά ανήκουν στις υποχρεώσεις της Περιφέρειας ας πάει λοιπόν η Περιφέρεια να τα διορθώσει.

-Σε ότι έχει να κάνει με τα ληξιπρόθεσμα χρέη τι έχετε να πείτε κύριε Χοίδη;

Ας βρούνε ένα Δήμο παρόμοιο με τον Δήμο Σκύδρας για να δουν πόσα ληξιπρόθεσμα πήραν. Τα δύο προηγούμενα χρόνια έχω αποπληρώσει 2,000.000 και έμεινε 1,200.000.

-Με βάση κύριε δήμαρχε πως έχουν μείνει μόνο τέσσερις μήνες για τις επόμενες εκλογές τι νομίζετε πως έχει απομείνει να κάνετε;

Και δύο χρόνια να μένανε ως τις εκλογές με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, μπαλώματα μόνο γίνονται. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος πως από τα 485.000€ που έπρεπε να παίρνει επιδότηση ο Δήμος κάθε μην παίρνουμε 220.000€, η μισθοδοσία μόνο των υπαλλήλων είναι 235.0000€ το ίδιο φυσικά συμβαίνει σε όλους τους Δήμους. Εμείς καταφέραμε από το 2010 να κάνουμε αποθήκες και να γίνονται όλα με διαγωνισμούς.

-Για κάτι ακόμα που σας κατηγόρησε ο κύριος Τζαμτζής είναι το γεγονός πως δεν έχει γίνει αποθήκη και θα μπορούσε να γίνει ας πούμε μια συγκέντρωση πετρελαίου και να μην χρειάζεται να γίνονται δημοπρασίες στο Δήμο.

Εμείς προχωράμε να φτιάξουμε ένα πρατήριο με καύσιμα για τα οχήματα μας. Ήδη η διαδικασία έχει ξεκινήσει, αυτά που κάνουμε εμείς μην τα βγάζει σαν δικές του προτάσεις.

«Δεν έχω την πρόθεση να κατέβω στις εκλογές»

-Με βάση όλα αυτά που λέτε και με τη δεδομένη οικονομική συγκυρία προσπαθείτε να έχετε ένα συμμάζεμα και τις αποπληρωμές των προηγούμενων ετών θα σας δούμε εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο;

Εγώ δεν έχω την πρόθεση αυτή τη στιγμή να κατέβω στις εκλογές. Ο Δήμος θα είναι καθαρός με τα ληξιπρόθεσμα που παίρνουμε και δεν θα μείνει καθόλου χρέος, τα μόνα που μένουν είναι περίπου 1,500.000€ που είναι από παλιότερα δάνεια που πήρε ο Δήμος. Όποιος βγει νέος Δήμαρχος θα είναι καθαρός από χρέη και υποχρεώσεις.

-Μήπως βρίσκεστε ακόμη σε μια φάση βολιδοσκόπησης και αλλάξουν τα πράγματα ή είναι δεδομένο;

Αυτή τη στιγμή αυτή είναι η απόφαση μου. Να πάψει ο κ. Τζαμτζής να λέει γιατί δεν τον συμφέρει. Θέλει να είναι πάλι βουλευτής, δεν ξέρω αν θα γίνει υπουργός ή θέλει να είναι και δήμαρχος. Νομίζει ότι είναι ο Νέρωνας της σύγχρονης εποχής!




Χ.Π. | πηγη:logospellas

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *