Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

New York Times: Και στο βάθος...πρόωρες εκλογές

New York Times: Και στο βάθος...πρόωρες εκλογέςΜετά το χθεσινό σαρδάμ (;) του προέδρου της Ευρωπαικής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο, περί...τριπλών εκλογών το Μάιο, σήμερα οι New York Times ανακινούν το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, εφ όσον το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών αποδειχθεί δυσμενές για τη δικομματική κυβέρνηση.

Οι διαβεβαιώσεις Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου ότι στη χώρα υπάρχει κυβερνητική σταθερότητα και ότι το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είναι μάλλον απίθανο δε φαίνεται να πείθουν τους εταίρους μας, ούτε πολιτικο – δημοσιογραφικούς κύκλους σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Τη σκυτάλη της "μελλοντολογίας" αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας πήρε αυτή τη φορά η εφημερίδα New York Times, που σε σημερινό της άρθρο εστιάζει στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό, με αφορμή την ανάληψη της Ευρωπαικής προεδρίας, επισημαίνοντας πως σε περίπτωση, που η κυβέρνηση τα πάει άσχημα στις επικείμενες Ευρωεκλογές, η θέση του Αντώνη Σαμαρά δεν θα είναι ασφαλής, γεγονός, που θα τον αναγκάσει να προσφύγει νωρίτερα σε βουλευτικές εκλογές.

Στο ίδιο άρθρο, επισημαίνεται ότι καθώς το εξάμηνο της Ελληνικής προεδρίας συμπίπτει με τις Ευρωεκλογές, πιθανή επιτυχής άσκηση της προεδρίας από την Αθήνα, θα προσδώσει στην κυβέρνηση έξτρα ώθηση εν όψει των Ευρωεκλογών, που συμπίπτουν με τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές. Η Αμερικανική εφημερίδα, μάλιστα, συνδέει ευθέως την Ελληνική προεδρία της ΕΕ με το διογκούμενο ρεύμα ευρωσκεπτικισμού, τονίζοντας ότι ο ρόλος της Ελλάδος δεν είναι καθόλου τυπικός, καθώς καλείται εν μέρει να "αναχαιτίσει" την επαπειλούμενη άνοδο ακροδεξιών κομμάτων ανά την Ευρωπαική Ήπειρο.


πηγή:toxwni.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *