Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Ινδία: Ένας διαφορετικός πρωθυπουργός...

Κοιμήθηκε στο πεζοδρόμιο, ασκεί τα καθήκοντά του από το αυτοκίνητο και δεν σκοπεύει να σταματήσει. Ο πρωθυπουργός του Νέου Δελχί Αρβίντ Κετζριουάλ έχει ξεκινήσει καθιστική διαμαρτυρία καταγγέλλοντας ότι η αστυνομία δεν κάνει τίποτε για να σταματήσει τους «καρχαρίες» του εγκλήματος αλλά εξαντλεί την αυστηρότητά της στους αδύναμους.

Ο Κεζριουάλ, ακτιβιστής κατά της διαφθοράς και ηγέτης του Κόμματος του Απλού Ανθρώπου, που έγινε τον Δεκέμβριο πρόεδρος της κυβέρνησης της περιφέρειας του Νέου Δελχί, αυτοχαρακτηρίστηκε αναρχικός όταν άρχισε το πρωί της Δευτέρας την κινητοποίησή του ζητώντας μεταρρύθμιση στη λειτουργία της αστυνομίας που κρίνεται αναποτελεσματική. Η δράση του Κεζριουάλ μονοπώλησε τα πρωτοσέλιδα του ινδικού Τύπου, που αναρωτιέται για τη σημασία της κινητοποίησής του. «Ο αναρχικός πρωθυπουργός βυθίζει το Δελχί στο χάος», είναι ο τίτλος της εφημερίδας The Hindu.

Ο 44χρονος πρωθυπουργός του Δελχί κοιμήθηκε τυλιγμένος σε μια κουβέρτα πριν ξυπνήσει σήμερα το πρωί από το κρύο, τη βροχή και τον άνεμο. «Θα συνεχίσουμε τη διαμαρτυρία μας. Πώς ο υπουργός Εσωτερικών (Σουσιλκουμάρ) Σίντε μπορεί να κοιμάται όταν τόσα εγκλήματα διαπράττονται στο Δελχί, όταν γυναίκες δεν είναι ασφαλείς στο Δελχί; Δεν θα το διαπραγματευτούμε» είπε την Τρίτη.

Ο Κεζριουάλ θέλει να ελέγξει την αστυνομία του Δελχί, η οποία δέχεται σφοδρές επικρίσεις για την αναποτελεσματικότητά της και φημίζεται για την διαφθορά στις τάξεις της, και η οποία έως σήμερα υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών. Η καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποιείται υπό το άγρυπνο βλέμμα των δυνάμεων της τάξης, όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο πάρκο έχουν αποκλειστεί και η αστυνομία ελέγχει την πρόσβαση σε αυτήν καθιστώντας δύσκολη την έλευση των υποστηρικτών του Κόμματος του Απλού Ανθρώπου του πρωθυπουργού του Νέου Δελχί.



πηγή:toxwni.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *