Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Σβήνουν οι ελπίδες...

Η οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ, ευχαρίστησε τους φίλους του για την πιστή υποστήριξή τους, την ώρα που αυξάνονται οι φόβοι ότι ο επτά φορές πρωταθλητής της F1 μπορεί να παραμείνει «φυτό» ακόμη κι αν ανανήψει από το κώμα. 

Ο θρύλος της Φόρμουλα 1 παραμένει στη μονάδα εντατικής θεραπείας μετά το ατύχημά του στο σκι στη Γαλλία πριν από περίπου τέσσερις εβδομάδες. Ο Ζαν Μαρκ Οργκογκόζο, καθηγητής Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπορντό, δήλωσε: «Κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα που βρίσκεται σε κώμα, οι πιθανότητες για βελτίωση της κατάστασής του μειώνονται». Μια αυστριακή ιστοσελίδα ανέφερε πως ο Σουμάχερ, μπορεί να υποφέρει από το σύνδρομο Apallic ή να βρίσκεται σε «μόνιμη κατάσταση φυτού». 

Η οικογένειά του πάντως επιμένει ότι ο Σούμι είναι «μαχητής» ευχαριστώντας τους οπαδούς του σε όλο τον κόσμο στην επίσημη ιστοσελίδα του την Τρίτη. «Όλοι το ξέρουμε: είναι ένας μαχητής και δε θα παραιτηθεί!» δήλωσε η οικογένειά του, προσθέτοντας: «Είμαστε βαθιά συγκινημένοι από το πλήθος των θερμών ευχών για τον Μίκαελ από όλο τον κόσμο. Αυτό μας δίνει δύναμη. Σας ευχαριστούμε πολύ!». Η υποστήριξη όμως της συζύγου του, Κορίνας, και των δύο παιδιών του, του αδερφού του και των πιο στενών φίλων του, δεν μπορούν να αποκρύψουν το γεγονός ότι οι 23 ημέρες που βρίσκεται σε τεχνητό κώμα, πιθανότατα σημαίνουν πως η ανάκαμψη θα αργήσει πολύ, σύμφωνα με την Daily Mail.

 Στην «μόνιμη κατάσταση φυτού», γράφει το Εθνος, οι ασθενείς με σοβαρή εγκεφαλική βλάβη, είναι σε κατάσταση μερικής διέγερσης χωρίς να έχουν συνείδηση. Αυτό σημαίνει ότι αν οι γιατροί τον βγάλουν από το τεχνητό κώμα, δε θα είναι σε θέση να μιλήσει, να μετακινηθεί ή να τραφεί μόνος του. Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα, format.at, γράφει: «Μετά από τρεις εβδομάδες από το τραγικό ατύχημα στο σκι του επτάκις πρωταθλητή της Φόρμουλα 1, Μίκαελ Σουμάχερ, οι ελπίδες για μια πλήρη αποκατάσταση λιγοστεύουν». «Εδώ και περισσότερο από τρεις εβδομάδες, ο Σουμάχερ βρίσκεται σε τεχνητό κώμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στη Γκρενόμπλ. Τρέφεται με καθετήρες, πλένεται καθημερινά και τον μετακινούν συνέχεια για να αποφευχθούν πληγές από την χρόνια κατάκλιση. 

Η 'σοβαρή βλάβη' που υπέστη ο εγκέφαλός του, στο ατύχημα που είχε στις 29 Δεκεμβρίου θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια μόνιμη κατάσταση «φυτού», που αυτό σημαίνει ότι ακόμη και να βγει από το κώμα από την ιατρική του ομάδα, 'η κατάστασή του δύσκολα θα διαφοροποιηθεί από αυτή που βρίσκεται ήδη'». Το σύνδρομο Apallic είναι το αποτέλεσμα ενός σοβαρού τραυματισμού του εγκεφάλου. Η πιθανότητα ανάκαμψης από το σύνδρομο αυτό είναι «πολύ μικρότερες από 50%» γράφει η Daily Mail. 

Οι ασθενείς με εγκεφαλική βλάβη τοποθετούνται σε τεχνητό κώμα για να μειωθεί η ποσότητα οξυγόνου που ρέει στον εγκέφαλο, δίνοντάς του έτσι το χρόνο να αναρρώσει. Τέτοιο κώμα συνήθως διαρκεί για δύο εβδομάδες μάξιμουμ αν και υπήρξαν περιπτώσεις ασθενών που παρέμειναν σε τεχνητό κώμα για πολύ περισσότερο.


πηγή:iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *