Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Πλήθος αγροτών στην πορεία διαμαρτυρίας στην Έδεσσα

Πραγματοποιήθηκε με πρωτοφανή για τα δεδομένα της Έδεσσας συμμετοχή αγροτών η κινητοποίηση στη ΔΟΥ Έδεσσας μετά από το κάλεσμα της μεγάλη Πανελλαδική Σύσκεψη των Αγροτικών Μπλόκων στη Λάρισα.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, που κατέληξε στον πεζόδρομο μπροστά στην πρώην Αγροτική Τράπεζα. Η παρέμβαση στη ΔΟΥ έγινε στα πλαίσια πανελλαδικού συντονισμού με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Συλλόγων Πέλλας μετά και τις Συσκέψεις στο πρώην Δημαρχείο Μενηίδας στην Καλή & στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας.

Έγιναν σύντομες ομιλίες από εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής, που τόνισαν την ανάγκη να συνεχιστεί η συγκέντρωση τρακτέρ στις πλατείες όλων των χωριών και σε πανελλαδικό συντονισμό θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Κάλεσαν τους συγκεντρωμένους αγρότες να γίνουν αγγελιοφόροι στα χωριά τους και για όσους δεν ήταν παρόντες, για τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες, στέλνοντας το μήνυμα :


«Οι μικρομεσαίοι αγρότες παλεύουμε, κυριολεκτικά, για την επιβίωσή μας, καθώς οι αποφάσεις και τα μέτρα που παίρνονται εναντίον μας ( φόροι για το εισόδημα, τα σπίτια, τα οικόπεδα και τα χωράφια, παρακρατήσεις επιδοτήσεων, δικαστικές διώξεις και κατασχέσεις για χρέη, χαράτσια για τον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τον ΕΟΠΥΥ, τεράστιες αυξήσεις στην τιμή του αγροτικού πετρελαίου και του αγροτικού ρεύματος, μεγάλες μειώσεις στην επιστροφή ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Καυσίμων κ.ά.) σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές παραγωγού των αγροτικών προϊόντων, την αύξηση του κόστους παραγωγής και τις περικοπές των επιδοτήσεων μας οδηγούν, με γοργό ρυθμό, στο ξεκλήρισμα».








ΠΗΓΗ: karatzova.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *