Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Μεγάλη καθυστέρηση στην επιστροφή Φ.Π.Α. από το Δημόσιο

Στις 3.650 ανέρχονται οι αιτήσεις επιστροφών ΦΠΑ που έχουν κατατεθεί στις εφορίες και ήδη έχει περάσει διάστημα 120 ημερών χωρίς να έχουν διεκπεραιωθεί.


Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που παρουσιάζει το in.gr, συνολικά βρίσκονται σε εκκρεμότητα 15.974 αιτήσεις επιστροφών ΦΠΑ, συνολικού ύψους 806 εκατ. ευρώ. Οι διαγραφείσες και απορριφθείσες αιτήσεις ΦΠΑ ανέρχονται σε 1.104, οι πληρωμένες αιτήσεις σε 9.481 και οι αιτήσεις προς πληρωμή σε 5.389.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως από αυτές οι 3.660 αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ παραμένουν σε εκκρεμότητα άνω των 120 ημερών, ενώ υπάρχει ΔΟΥ (Η' Θεσσαλονίκης), στην οποία ο μέσος χρόνος αναμονής φτάνει ακόμα και τις 937 ημέρες.

Η κατάσταση με τις επιστροφές ΦΠΑ έχει φτάσει στο απροχώρητο καθώς ο μέσος χρόνος αναμονής για την επιστροφή ΦΠΑ από κάποιες εφορίες της χώρας φθάνει και στα τρία έτη, παρά τις εντολές του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ.Θεοχάρη οι επιστροφές φόρων να γίνονται εντός 90 ημερών ώστε να μην βαρύνεται με τόκους υπερημερίας το Δημόσιο.





ΠΗΓΗ: in.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *