Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Δημόσια Διαβούλευση για το «Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχέδιο για την Προώθηση και Ανάπτυξη του Θεματικού Τουρισμού» της ΠΚΜ

Ο τουρισμός θεωρείται σήμερα ως ένας από τους πιο δυναμικούς και ανταγωνιστικούς κλάδος της ελληνικής οικονομίας σε διεθνές επίπεδο. Ο τομέας του τουρισμού θα αποτελέσει ένα σημαντικό μέσο ανάπτυξης για τα χρόνια που έρχονται. 

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί ένα σημαντικό πόλο τουριστικών δραστηριοτήτων. Το κύριο τουριστικό χαρακτηριστικό της είναι το μεγάλο εύρος των παράκτιων περιοχών της κυρίως αυτών της Πιερίας και της Χαλκιδικής. Ωστόσο υπάρχουν πάρα πολλοί άλλοι τουριστικοί και πολιτιστικοί πόροι οι οποίοι μπορούν να συγκεντρώσουν σημαντική τουριστική ζήτηση όλο το χρόνο 

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επιχειρεί να διαμορφώσει ένα «Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχέδιο για την Προώθηση και Ανάπτυξη του Θεματικού Τουρισμού» στην περιοχή μας. Ένα προσχέδιο του σχεδίου αυτού έχει ήδη αναπτυχθεί (βλ. επισυναπτόμενο). 

Ωστόσο το σχέδιο αυτό θέλουμε να εμπλουτιστεί με τις απόψεις των τοπικών φορέων αλλά και του ευρύτερου κοινού. 

Στόχος της διαβούλευσης είναι να γίνει γνωστό το στρατηγικό σχέδιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και να συγκεντρώσουμε γνώμες και απόψεις για το πώς το βλέπουν οι διάφοροι φορείς το σχέδιο μας, που μπορεί να βελτιωθεί και κυρίως να μπορέσουν να αναπτυχθούν συνέργιες και συνεργασίες με άλλους φορείς στην υλοποίηση του σχεδίου και ειδικά στη χρηματοδότηση του.

Προσκαλούμε όσους φορείς αλλά και πολίτες το επιθυμούν να συμμετέχουν στη δημόσια διαβούλευση για το «Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχέδιο για την Προώθηση και Ανάπτυξη του Θεματικού Τουρισμού» στην Περιφέρεια μας υποβάλλοντας τις προτάσεις τους συμπληρώνοντας τις επισυναπτόμενες φόρμες.


Η πρώτη φόρμα αφορά στη γενικότερη διαβούλευση για το Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχέδιο για την Προώθηση και Ανάπτυξη του Θεματικού Τουρισμού.
Η δεύτερη φόρμα αφορά στην υποβολή συγκεκριμένων δράσεων που θα συμβάλουν στην προώθηση και ανάπτυξη του Θεματικού Τουρισμού.


Ευελπιστούμε στη συνεργασία μαζί σας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες 2310 403.004 κ. Μιχαηλίδης Κωνσταντίνος






0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *