Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Καταβάλλονται οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ

Σήμερα, Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 5.184 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 8 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για το έτος 2013. Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και
κυρίως σε οπωροφόρα δέντρα, αμπέλια, βαμβάκι, κηπευτικά, σιτηρά και σανοδοτικά φυτά, και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΕΛΓΑ «προς το τέλος του ίδιου μήνα θα γίνει και δεύτερη πληρωμή». Και πρόσθεσε: «σχετικά με την κάλυψη νέων κινδύνων αναμένεται μέσα στο 2014 να ολοκληρωθεί αναλογιστική μελέτη που αποτελεί βασική προϋπόθεση. Σε ότι αφορά την επίσπευση καταβολής των αποζημιώσεων απαραίτητες προϋποθέσεις είναι: Οι δηλώσεις ΟΣΔΕ να υποβάλλονται έως 15 Μαΐου και οι εκπρόθεσμες έως 10 Ιουνίου και για αυτό συνεργαζόμαστε με τη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η ενίσχυση του προσωπικού του ΕΛΓΑ (Εκκρεμεί αίτημα για πρόσληψη στον ΕΛΓΑ 100 γεωπόνων και κτηνιάτρων με 8μηνες συμβάσεις καθώς με τις 3μηνες ή τις 4μηνες συμβάσεις οι συμβασιούχοι δεν προλαβαίνουν να ολοκληρώσουν το έργο της εκτίμησης και της υποβολής των πορισμάτων με αποτέλεσμα να καθυστερεί και η καταβολή των αποζημιώσεων)».





ΠΗΓΗ: agrotypos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *