Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Οικονομική ασφυξία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέες μειώσεις των ΚΑΠ και επιλεκτικές επιχορηγήσεις δημοτικών αρχόντων καταγγέλλει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας, του ΔΣ γνωστοποιήθηκε ότι με υπουργική απόφαση, που έχει ήδη υπογραφεί από τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και για την οποία εκκρεμεί η υπογραφή από τον υπουργό Εσωτερικών, μειώνονται οι προβλεπόμενοι από τον προϋπολογισμό 2014 Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι κατά 94 εκατ. ευρώ.

Ως επιχείρημα για τη μείωση προβάλλεται ότι πλέον δεν υπάρχει η μισθοδοσία των 5.500 δημοτικών αστυνομικών και σχολικών φυλάκων, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και δεν ανήκουν στο δυναμικό των δήμων. Όμως, όπως σημειώθηκε, οι δήμοι, από τότε που οι δύο κατηγορίες υπαλλήλων τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και έως τα τέλη του ερχόμενου Μαΐου, πληρώνουν το κόστος μισθοδοσίας τους στο πλαίσιο του προγράμματος κινητικότητας.

Συγχρόνως, καταγγέλθηκε ότι το τελευταίο διάστημα υπογράφονται επιχορηγήσεις προς διάφορους δήμους της χώρας, κατά παράβαση κάθε πολιτικής και δεοντολογίας, κάτι που δεν μπορεί να διαψευσθεί καθώς υπάρχουν οι ανάλογες αναρτήσεις στη «Διαύγεια». Η ΚΕΔΕ καταδικάζει «απερίφραστα και ομόφωνα αυτές τις πρακτικές και ζητά άμεσα τη διακοπή και την ανάκληση όλων αυτών των αδικαιολόγητων επιχορηγήσεων».




ΠΗΓΗ: enet.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *