Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Αγροτικές κινητοποιήσεις : Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την προσεχή Τετάρτη στην Αθήνα

Με παλλαϊκό συλλαλητήριο την Τετάρτη (19/2), στην Αθήνα, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, οι οποίοι επιμένουν στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Τη σχετική πρόταση των αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας υιοθέτησαν την Κυριακή και εκπρόσωποι μπλόκων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι συμμετείχαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας. Οι αγρότες θα συναντηθούν στην πλατεία Βάθης, στις 2 μετά το μεσημέρι της Τετάρτης και θα ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα. Παράλληλα, αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στον κόμβο «Πράσινα Φανάρια», σήμερα Δευτέρα (17/2) θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία με τα αγροτικά τους οχήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τελικό προορισμό το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Οι αγρότες καλούν όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική που πλήττει όλους τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα. Τις επόμενες ημέρες και μέχρι την Τετάρτη θα υπάρξει κινητοποίηση ανά Νομό για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στο συλλαλητήριο αλλά και επαφές με άλλους φορείς, προκειμένου να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών. 

Τις επόμενες μέρες, αντιπροσωπεία του μπλόκου της Νίκαιας, μαζί με εκπροσώπους άλλων μπλόκων, θα επισκεφτούν τον ΟΓΑ στην Αθήνα, για να θέσουν το αίτημα για σφράγιση των βιβλιαρίων υγείας όλων των αγροτών που τα έχουν ασφράγιστα, επειδή δεν έχουν να πληρώσουν τις εισφορές στον ΟΓΑ. Θα επισκεφτούν, επίσης, το υπουργείο Ενέργειας για να θέσουν το αίτημα να εφαρμοστεί η περσινή απόφαση της κυβέρνησης για παροχή νυχτερινού ρεύματος από τη ΔΕΗ στους αγρότες. 

Στο μεταξύ αγρότες από τα ανεξάρτητα μπλόκα Πελοποννήσου, τη Δευτέρα (17/2), στις 10 το πρωί, θα κλείσουν το διοικητήριο της Σπάρτης και την εφορία επ' αόριστον, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους δε θα προξενήσουν κανένα πρόβλημα στην κυκλοφορία. 

Επίσης σήμερα αγρότες της «Πρωτοβουλίας» από τον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας θα έχουν συνάντηση, στη Βέροια, με βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας. Στη σύσκεψη αυτή πρόκειται να συμμετέχουν και αγρότες από το μπλόκο των Μαλγάρων. Παράλληλα γίνεται προσπάθεια να πραγματοποιήσουν την προσεχή Πέμπτη συγκεντρώσεις σε Μακεδονία, Πελοπόννησο και Κρήτη. 

Σημειώνεται ότι οι αγρότες της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποιούν σήμερα πορείες διαμαρτυρίες στις πόλεις των περιοχών τους, με στόχο να ενημερώσουν τους πολίτες για τα αιτήματά τους. Οι Σερραίοι αγρότες της Μαυροθάλασσας πρόκειται να μεταβούν στο μπλόκο της Δράμας, προκειμένου να στηρίξουν τους συναδέλφους τους στην σημερινή κινητοποίηση. Με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις αποφασίστηκε να μην λειτουργήσουν οι υπηρεσίες στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας στις πρωτεύουσες των νομών Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας.

Υπενθυμίζεται ότι μπλόκα έχουν στηθεί και στον κόμβο Χρυσούπολης στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας- Ξάνθης και στον κόμβο Αμυγδαλεώνα στον δήμο Καβάλας. Οι αγρότες του Έβρου παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε Ορεστιάδα, Φέρρες και Κορνοφωλιά.

Αγρότες της Βοιωτίας μαζί με συναδέλφους τους απο την ευρύτερη περιοχή πρόκειται αύριο να κλείσουν το δρόμο στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε Κάστρο και Ανθήλη, επί της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας. Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 2.30 το μεσημέρι, σύμφωνα με τον Γιάννη Βάγκο, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων.

Το απόγευμα της Παρασκευής (14/2), πραγματοποιήθηκε κλείσιμο του οδικού δικτύου από τους αγρότες της Πέλλας, σε συντονισμό και των 6 μπλόκων του νομού, ενώ με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Συλλόγων Νομού Πέλλας πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονο κλείσιμο στους κόμβους Μελισσίου, Γυψοχωρίου, Μεσημερίου και Πλευρώματος. 

Την Κυριακή (16/2), πραγματοποιήθηκε, από αγρότες και πολίτες της Θεσσαλίας, μαζικό συλλαλητήριο στον κόμβο Νίκαιας, σαν απάντηση «στην αδιαλλαξίας της κυβέρνησης για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους». Εκατοντάδες άτομα βρέθηκαν στην εθνική οδό και απέκλεισαν την κυκλοφορία οχημάτων. Όπως τόνισε ο συνδικαλιστής, Βαγγέλης Μπούτας, προς τους συγκεντρωμένους, τα μέτρα της κυβέρνησης «είναι καρμανιόλα και στέλνουν τους αγρότες στην ανεργία». Νωρίτερα, περίπου 2.500 αγρότες την Εγνατία οδό, απέκλεισαν για δύο ώρες και τα δύο ρεύματα στο ύψος της Κουλούρας Ημαθίας. Κλείσιμο του δρόμου έγινε και στον κόμβο των Σφαγείων, στα Βασιλικά. Στην Πελοπόννησο δύο ομάδες αγροτών πήγαν και σήκωσαν εκ περιτροπής τις μπάρες στα διόδια Καλαμακίου επί της νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου - Πατρών, με αποτέλεσμα να περνούν ελεύθερα τα αυτοκίνητα.




ΠΗΓΗ: agrotypos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *