Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Εγκαίνια του πρώτου Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας (pics)

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014, στις 11.30 το πρωί, ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ εγκαινίασε το πρώτο Κοινωνικό Ιατρείο της Ιεράς Μητροπόλεως στην
πόλη των Γιαννιτσών, το μεγαλύτερο σε πληθυσμό αστικό κέντρο της Μητροπολιτικής επαρχίας.


Μετά την τέλεση του Αγιασμού ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε σύντομα την πορεία της προσπάθειας, από την αρχική συμφωνία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, η οποία είχε πραγματοποιηθεί προ διετίας στα πλαίσια της συνεργασίας του με Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, μέχρι και την τελική της υλοποίηση. Προσέθεσε επίσης ότι και στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως, Έδεσσα, πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα δεύτερο Κοινωνικό Ιατρείο.


Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στην Επιτροπή του Κοινωνικού Ιατρείου, στους κληρικούς της πόλης και σε όλους όσους συνετέλεσαν ανιδιοτελώς στην ίδρυση και την λειτουργία του. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στους κληρονόμους της αειμνήστου δασκάλας Έλλης Θωμαΐδου, οι οποίοι με προθυμία προσέφεραν το διαμέρισμά της προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά τους Ιατρούς, του Οδοντιάτρους και τους Φαρμακοποιούς, που δήλωσαν την συμμετοχή τους στο έργο αυτό καθώς και την Διοίκηση και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών.



Στη συνέχεια ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Σπυρίδης, Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών και μέλος της Επιτροπής του Κοινωνικού Ιατρείου παρουσίασε διεξοδικά τους δωρητές, επιχειρήσεις και ιδιώτες, και το φάσμα των υπηρεσιών, τις οποίες θα μπορεί να προσφέρει το Κοινωνικό Ιατρείο με βάση την εθελοντική συμμετοχή των Ιατρών και των Φαρμακοποιών. Ανέφερε μάλιστα ότι στην προσπάθεια συμμετέχουν ήδη 80 ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, μεταξύ των οποίων 24 οδοντίατροι, 6 παθολόγοι, 6 παιδίατροι, 4 καρδιολόγοι, 4 γυναικολόγοι κ.λπ. Συμμετέχουν επίσης 4 μικροβιολογικά εργαστήρια, 2 Διαγνωστικά Κέντρα και 5 φαρμακεία της πόλης.



Μετά τον Αγιασμό οι παριστάμενοι επισκέφθηκαν τον καλαίσθητο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου για τον οποίο εκφράστηκαν ιδιαίτερα επαινετικά σχόλια.



Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης, ο επικεφαλής των Στρατιωτικών Ιερέων του ΓΕΣ Αρχιμ. Μελέτιος Κουράκλης, ο τ. Πρόεδρος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης Πρωτοπρ. Νικόλαος Λουδοβίκος και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.

Παρέστησαν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, ο Δήμαρχος Πέλλας, οι βουλευτές του Νομού, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Στρατού και των Δυνάμεων Ασφαλείας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Φαρμακοποιών Πέλλας, η Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πέλλας, εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Πέλλας, ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, πολλοί ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, εκπρόσωποι των συλλόγων και των φορέων της πόλης και πολλοί κάτοικοι της πόλεως.




Περισσότερες πληροφορίες για το Κοινωνικό Ιατρείο και τις ώρες λειτουργίας του υπάρχουν στις ιστοσελίδες της Ιεράς Μητροπόλεως (http://istographos.blogspot.gr/2014/02/blog-post_11.html).











ΦΩΤΟ: Γρ. Τύπου Ι. Μητροπόλεως, Τουμπουλίδης photography.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *