Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Ο συγκυβερνήτης έκανε αεροπειρατεία

Ο συγκυβερνήτης έκανε την αεροπειρατείαΣε κατάσταση συναγερμού βρέθηκε το αεροδρόμιο της Γενεύης, έπειτα από προσγείωση αεροσκάφους στο οποίο έγινε αεροπειρατεία από τον συγκυβερνήτη.
Το περιστατικό συνέβη σε πτήση της Ethiopian Airlines, από την Αντίς Αμπέμπα με προορισμό τη Ρώμη. Η εταιρεία να ανακοίνωσε πως ένα από τα αεροπλάνα της αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία και να προσγειωθεί στη Γενεύη. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι ασφαλείς στο αεροδρόμιο, το οποίο έκλεισε εξαιτίας του περιστατικού.

Αν και αρχικά ανακοινώθηκε πως ο αεροπειρατής επιβιβάστηκε στο Χαρτούμ, όπου έκανε προγραμματισμένη στάση το αεροσκάφος, η ελβετική αστυνομία ανακοίνωσε πως δράστης ήταν ο συγκυβερνήτης, ο οποίος συνελήφθη.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο συγκυβερνήτης ζήτησε άσυλο και πήρε τον έλεγχο του αεροπλάνου όταν ο πιλότος πήγε στην τουαλέτα. Σε επικοινωνία του με τον πύργο ελέγχου στο αεροδρόμιο της Γενεύης ζητούσε επίμονα να του χορηγηθεί άσυλο, κάνοντας κύκλους στον εναέριο χώρο, ενώ τα καύσιμα του αεροσκάφους αρκούσαν για 20' ακόμη. Μετά από την προσγείωση, το έσκασε από το παράθυρο κατεβαίνοντας με σχοινί, αλλά παραδόθηκε στην ελβετική αστυνομία, ζητώντας άσυλο.

Πηγή: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *