Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Η Κωνσταντινούπολη μετονομάζεται και επίσημα σε Ιστανμπούλ (Σαν σήμερα 28/3)

1930 Η Κωνσταντινούπολη μετονομάζεται και επίσημα σε Ιστανμπούλ.

1972 Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος αναλαμβάνει όλα τα αξιώματα: του αντιβασιλέα, του πρωθυπουργού, του υπουργού Εξωτερικών και Άμυνας, καθώς και του προέδρου της Βουλής.

1997 το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε απόφαση για την αποστολή πολυεθνικής δύναμης προστασίας στην Αλβανία, υπό τη γενική διοίκηση της Ιταλίας, με σκοπό τη διαφύλαξη της ανθρωπιστικής βοήθειας και την επιστροφή της χώρας στην τάξη.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο



Μουσική 28/3
 
1948 Ο Βρετανός πιανίστας John Evan (John Spencer Evans) γεννήθηκε στο Μπλάκπουλ της Αγγλίας. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος Jethro Tull από την άνοιξη του 1970 έως και το καλοκαίρι του 1980. Συμμετείχε στις ηχογραφήσεις σε έντεκα συνολικά άλμπουμ του συγκροτήματος και στις συναυλίες φορούσε πάντα λευκό κουστούμι, κίτρινο μπλουζάκι και ροζ-κίτρινη γραβάτα. Άρχισε την καριέρα του σαν μουσικός με το συγκρότημα The Blades στις αρχές της δεκαετίας του '60.

1958 Ο θρυλικός Αμερικανός τραγουδοποιός και μουσικός της blues W.C. Handy (William Christopher Handy 1873-1958) απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης από βρογχική πνευμονία. Αποκαλείται και "πατέρας των blues" μιας και έδωσε στην blues την σύγχρονη μουσική της φόρμα. Γνωστές του δημιουργίες: "Memphis Blues" (1909), "St. Louis Blues" (1914), "Beale Street Blues" (1916) κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Songwriters Hall of Fame το 1970 και το 1993 τιμήθηκε με το Grammy Trustees Award για την συνολική του προσφορά στην μουσική. Το 1969 η κυβέρνηση των ΗΠΑ τύπωσε προς τιμήν του γραμματόσημο με τίτλο "Father of the Blues".




Αθλητισμός 28/3

 
28/3/2004 Μετά από 8 χρόνια, ο ΠΑΟ ανακηρύσσεται πρωταθλητής στο βόλεϊ. Ο Πλάμεν Κωνσταντίνοφ γίνεται ο πρώτος παίκτης που κατακτά 4 τίτλους με ισάριθμες ομάδες (Άρης, Ηρακλής, Ολυμπιακός, ΠΑΟ)

28/3/2001 Στον αγώνα Αργεντινής-Βενεζουέλας (5-0) ο 31χρονος Diego Simeone γίνεται ο πρώτος παίκτης που φτάνει τις 100 συμμετοχές στην Εθνική Αργεντινής ξεπερνώντας τους Ruggeri (96) και Maradona (91)

28/3/1990 Ένα από τα πλέον αρνητικά ρεκόρ προσέλευσης φιλάθλων στην ιστορία της Εθνικής ποδοσφαίρου, 1105 εισιτήρια, σημειώνεται στον φιλικό αγώνα Ελλάδα-Ισραήλ (2-1) στο ΟΑΚΑ. Σκόρερ των δύο ελληνικών τερμάτων ο “αμυντικός” Στέλιος Μανωλάς

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *