Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Οι αλλαγές στις Ευρωεκλογές

Στη δημοσιότητα δόθηκε το σχέδιο νόμου με όλες τις αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των Ευρωεκλογών, έπειτα από την κατάθεσή του στη Βουλή από τον υπουργό Εσωτερικών.

Ανάμεσα στα βασικά σημεία του νόμου είναι η ρύθμιση που προβλέπει ότι όλη η χώρα θα θεωρείται ως μία εκλογική περιφέρεια, ενώ, οι ψηφοφόροι έχουν δικαίωμα να βάλουν μέχρι τέσσερις σταυρούς.

Επιπλέον, καθορίζεται ότι δημοσκοπήσεις και έρευνες θα μπορούν να βγαίνουν στη δημοσιότητα μέχρι και μία ημέρα πριν τις ευρωεκλογές.

Ακόμη, το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο εκλογικών δαπανών για κάθε υποψήφιο στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθορίζεται στα 135.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί για τους υποψήφιους βουλευτές στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας». (της Β εκλογικής περιφέρειας Αθηνών)



Πηγή: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *