Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

EΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ο κόσμος από το κόκπιτ ενός αεροπλάνου

EΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ο κόσμος από το κόκπιτ ενός αεροπλάνουΓια τους περισσότερους φωτογράφους, η λήψη μιας φωτογραφίας απαιτεί, μεταξύ άλλων, γρήγορες και συντονισμένες κινήσεις.
Για τον εναέριο φωτογράφο Alex MacLean, εκτός από τον συγχρονισμό, απαιτείται επίσης και σταθερότητα στο αεροπλάνο.

«Είναι πολύ πιο εύκολο από το να προσπαθεί κανείς να τραβήξει φωτογραφία μέσα από ένα αυτοκίνητο, επειδή έχουμε να κάνουμε με έναν 3D χώρο. Το αεροπλάνο πετά σε ευθεία» αναφέρει στο slate ο φωτογράφος.

Η έκθεσή που ονομάζεται «Alex MacLean: Aerial Perspectives» περιλαμβάνει εναέρια καρέ από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Ο MacLean ξεκίνησε την καριέρα του στη φωτογραφία το 1975, όταν πήρε δίπλωμα πιλότου μετά την αποφοίτησή του από το Graduate School of Design του Harvard.

Κατά τη διάρκεια των πτήσεων άρχισε να παίρνει φωτογραφίες τις οποίες πούλησε σε πανεπιστήμια για ερευνητικούς σκοπούς.

Από τότε, ο φωτογράφος που έχει έδρα τη Μασαχουσέτη έχει χιλιάδες αεροφωτογραφίες από περιοχές των Η.Π.Α και της Ευρώπης.

Η έκθεσή του προβάλεται αυτή τη στιγμή στο Beetles and Huxley του Λονδίνου.


Πηγή: slate.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *