Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014

Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Αλμωπίας : ''Απαράδεκτη η μείωση του Ειδικού τέλους υπέρ ΟΤΑ και καταναλωτών κατά 50%''

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) με το σχέδιο νόμου «ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 40 Ν. 2773/1999 ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ», επιχειρεί τη μείωση του ειδικού τέλους που παρακρατείται από τους παραγωγούς ΑΠΕ (εκτός των παραγωγών από φωτοβολταϊκά) και αποδίδεται στους Δήμους και στους κατοίκους των τοπικών διαμερισμάτων, κατά 50%!!!!

Συγκεκριμένα το αποτέλεσμα αυτής της μεθόδευσης για το Δήμο Αλμωπίας μεταφράζεται σε μείωση κατά 100.000 € ετησίως!! 

Ποσό που θα αυξάνεται βαθμιαία με την είσοδο και άλλων σταθμών στο δίκτυο.

Ο Σύλλογος Διπλ. Μηχανικών Αλμωπίας συντάσσεται με τη θέση των παραγωγών ΑΠΕ από μικρά υδροηλεκτρικά και αιολικά που θεωρούν απαράδεκτη τη συγκεκριμένη μείωση.

Καλούμε το Δήμο Αλμωπίας να αντιδράσει στη μεθοδευμένη μείωση των εσόδων του και να παρέμβει δυναμικά στο ΥΠΕΚΑ πριν την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου.

Για το ΣΔΜΑ

Η πρόεδρος

Χισκάκη Μελίτα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *