Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Κόντρα Ιωαννίδη - Τζιτζικώστα για τη διαφάνεια του προεκλογικού αγώνα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Να ξεκαθαρίσει πότε λειτουργεί ως εν ενεργεία περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πότε ως υποψήφιος για το αξίωμα, ζήτησε ο υποψήφιος της ΝΔ Γιάννης Ιωαννίδης, προτρέποντας τον αντίπαλό του να τηρήσει του κανόνες διαφάνειας. Άμεση ήταν η αντίδραση από την παράταξη του κ. Τζιτζικώστα. 

Δικαιολογώντας την προτροπή του, ο κ. Ιωαννίδης ξεκαθάρισε ότι δεν το κάνει αυτό για να χτυπήσει τον κ. Τζιτζικώστα, αλλά για να τον «προφυλάξει» ώστε να μην δίνεται η εντύπωση στον κόσμο ότι «κάνει προεκλογική εκστρατεία με χρήματα της περιφέρειας ή με χρήματα που σχετίζονται με την περιφέρεια».


«Σε 2-3 μέρες αρχίζει επίσημα η προεκλογική περίοδος. Θα πρέπει να δείχνουμε στον κόσμο ότι τιμούμε το δημόσιο χρήμα. Όλοι οι συνδυασμοί οφείλουν να έχουν εκλογικά κέντρα, έσοδα από εμφανείς πόρους και να χρησιμοποιούν μέσα του συνδυασμού, όχι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», ζήτησε ο κ. Ιωαννίδης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν την προέλευση των χρημάτων. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει προεκλογική εκστρατεία υποδυόμενος τον αυτοδιοικητικό παράγοντα. Ειλικρινά στεναχωριέμαι όταν διαπιστώνω τέτοιες συμπεριφορές».

Ο κ. Ιωαννίδης είπε ότι τη Δευτέρα θα ανακοινώσει τα ονόματα των υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών. Δήλωσε βέβαιος ότι θα κερδίσει τις εκλογές. Σε κάθε περίπτωση θα μείνει στην Περιφέρεια και στις επόμενες βουλευτικές εκλογές δεν θα είναι υποψήφιος.


«Ομάδα Ψωμιάδη»

Σχετικά με τους 26 περιφερειακούς συμβούλους, που συμμετέχουν στην παράταξη του κ. Τζιτζικώστα, ο κ. Ιωαννίδης είπε ότι είναι «ομάδα Ψωμιάδη» και αφού σημείωσε ότι ο ίδιος αναγνωρίζει ως πετυχημένη τη διοίκηση Ψωμιάδη.

Μάλιστα, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για την επιλογή των 26 συμβούλων, ο κ. Ιωαννίδης είπε ότι «πρέπει να είμαστε σωστοί. Να παραλαμβάνουμε από κάποιον κάτι και να το αναγνωρίζουμε. Δεν γίνεται να μιλάμε σε συνέντευξη για «αποψωμιαδοποίηση» και την άλλη μέρα να θέλω να πάρω όλους αυτούς, όλο το υλικό που έχει ο Ψωμιάδης. Όλοι αυτοί είναι του Ψωμιάδη».


Απάντηση Τζιτζικώστα

Άμεση ήταν η αντίδραση από την παράταξη του κ. Τζιτζικώστα, όπου μεταξύ άλλων, καλεί τον κ. Ιωαννίδη να παρουσιάσει αποδείξεις αλλιώς «δεν είναι τίποτα άλλο παρά συκοφαντίες».

«Αντιλαμβανόμαστε τους λόγους για τους οποίους κάποιοι σκόπιμα επιλέγουν να υψώσουν τους τόνους του προεκλογικού αγώνα για την περιφέρειά μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα τους ακολουθήσουμε σε αυτή την τακτική, που έρχεται από το παρελθόν και θυμίζει τις παλαιοκομματικές επιθέσεις της δεκαετίας του '80», επισημαίνει σε γραπτή ανακοίνωσή της η παράταξη Τζιτζικώστα "Αλληλεγγύη".

«Πρώτα απ' όλα ξεκαθαρίζουμε ότι δεν κάνουμε εκπτώσεις σε θέματα διαφάνειας και εντιμότητας. Άλλωστε, το αποδείξαμε ως διοίκηση της Περιφέρειας, όλο το προηγούμενο διάστημα. Γι' αυτό, εάν ο οποιοσδήποτε έχει την παραμικρή απόδειξη για το αντίθετο, τον προκαλούμε να την παρουσιάσει, αλλιώς τα όσα διαλαλεί δεξιά και αριστερά, δεν είναι τίποτα άλλο παρά συκοφαντίες».

«Δεύτερον, αντιλαμβανόμαστε το λόγο για τον οποίο κάποιοι ενοχλούνται από το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των περιφερειακών συμβούλων, παρά τις ισχυρές πιέσεις που δέχτηκαν και τα ανταλλάγματα που τους προσφέρθηκαν, παρέμειναν ενωμένοι και διεκδικούν να συνεχίσουν με το συνδυασμό της «Αλληλεγγύης», το έργο που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Ίσως για κάποιους το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά, και τιμούν το λόγο και την υπογραφή τους, να θεωρείται μειονέκτημα. Για όλα τα μέλη της «Αλληλεγγύης», αυτό είναι το μεγάλο μας πλεονέκτημα. Τέλος επαναλαμβάνουμε ότι ο πανικός είναι πολύ κακός σύμβουλος» καταλήγει η ανακοίνωση.



ΠΗΓΗ: agelioforos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *