Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Έκθεση παλιών φωτογραφιών στο κέντρο νεότητας Προμάχων (pics)

Μια μοναδική έκθεση παλιών φωτογραφιών λειτουργεί τις μέρες αυτές στο κέντρο νεότητας των Προμάχων.

Η έκθεση παρουσιάζει πολλούς τομείς της κοινωνικής ζωής τόσο του χωριού, όσο και της ευρύτερης περιοχής της επαρχίας μας. Κυριαρχούν βέβαια σκηνές από διάφορες πολιτιστικές και χορευτικές εκδηλώσεις, αλλά υπάρχουν και πολλές φωτογραφίες από την καθημερινή ζωή του χωριού.

Εμπνευστής και διοργανωτής της πολύ ενδιαφέρουσας πρωτοβουλίας, είναι ο Πέτρος Σέλκος, ο θρυλικός χοροδιδάσκαλος του χωριού, ο οποίος έχει αφιερώσει ψυχή και σώμα για την ανάδειξη της πολιτιστικής παράδοσης του χωριού, και οι συγκεκριμένες φωτογραφίες είναι ένα μικρό μόνο δείγμα της μεγάλης οπτικοακουστικής συλλογής που διαθέτει στο αρχείο του.

Συνιστούμε σε όλους να επισκεφθείτε την όμορφη έκθεση για να γνωρίσετε μερικές στιγμές των παλιών εποχών και είμαστε σίγουροι ότι θα δείτε με άλλο μάτι τους αγώνες που έδωσαν οι πρόγονοί μας για να κρατήσουν την οικογένεια και τον τόπο μας ζωντανούς, παλεύοντας με την ανέχεια και την φτώχεια, κρατώντας την αξιοπρέπεια και την τιμιότητά τους και τιμώντας την παράδοση ευκαιρίας δοθούσης.

Πάρτε μια μικρή γεύση από την πλούσια συλλογή...














 
 
πηγη:promahi-nea.blogspot.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *