Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Μπαταρία κινητού φορτίζει σε 30 δευτερόλεπτα

Μια μπαταρία που μπορεί να φορτιστεί σε 30 δευτερόλεπτα παρουσιάστηκε σε ένα τεχνολογικό συνέδριο στο Τελ Αβίβ .

Η ισραηλινή αλυσίδα καταστημάτων StoreDot παρουσίασε την μπαταρία - η οποία έχει και βιο-οργανική δομή- στο συνέδριο της Microsoft, με τίτλο Think Next.

Συγκεκριμένα, η μπαταρία ενός smartphone Samsung S4 φόρτωσε από το απόλυτο μηδέν σε πλήρη ισχύ, μόλις σε 26 δευτερόλεπτα.

Η μπαταρία έχει το μέγεθος ενός πακέτου τσιγάρων και προς το παρόν βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο. Η εταιρεία προβλέπει ότι θα χρειαστούν τρία χρόνια για να γίνει ένα εμπορικά βιώσιμο προϊόν.

«Πιστεύουμε ότι μπορούμε να ενσωματώσουμε τη μπαταρία σε ένα smartphone μέσα σε ένα χρόνο και να έχουμε μια εμπορικά έτοιμη συσκευή μέσα σε τρία χρόνια », δήλωσε στο BBC ο ιδρυτής της εταιρίας, Dr Dorn Myersdorf. 

Η βιο - οργανική μπαταρία χρησιμοποιεί μικροσκοπικούς, αυτοσυναρμολογούμενους νανο - κρυστάλλους, που ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά πριν από 10 χρόνια, στην έρευνα που γίνεται για τη νόσο του Αλτσχάιμερ στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ.



ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *