Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Σφακιανάκης: "Ακαριαίο κλείσιμο των ιστοσελίδων παιδικής πορνογραφίας"

Συγκλονιστικά στοιχεία για την σεξουαλική κακοποίηση και την παιδική πορνογραφία, έδωσε ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.


Συνολικά, 920 υποθέσεις on line διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας έχει εντοπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τα τελευταία έντεκα χρόνια σύμφωνα με στοιχεία που ανέφερε ο προϊστάμενός της Μανώλης Σφακιανάκης στα μέλη της επιτροπής Δημόσιας Τάξης της Βουλής κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας».

Ο κ. Σφακιανάκης επισήμανε ότι στην Ελλάδα δεν έχει διαπιστωθεί «παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Όταν λέμε παραγωγή εννοούμε βιομηχανία του σεξ με μικρά παιδιά, δηλαδή στούντιο με ανθρώπους να φέρνουν παιδιά, να τα κακοποιούν και στη συνέχεια να πωλούν ζωντανά τις στιγμές αυτές» ενώ σημείωσε ότι «έχουμε, όμως, λίγες περιπτώσεις, οι οποίες είναι γονείς ή συγγενείς με μικρά παιδιά. Αυτές είναι περίπου 15 με 17 υποθέσεις, που έχουμε διαχειρισθεί τα τελευταία δέκα χρόνια».

Παράλληλα απευθυνόμενος στον κ. Χαράλαμπο Αθανασίου ζήτησε ορισμένες αλλαγές στο προωθούμενο νομοσχέδιο μεταξύ των οποίων και διάταξη που θα προβλέπει το «ακαριαίο» κλείσιμο κάθε ιστοσελίδας που περιλαμβάνει υλικό παιδικής πορνογραφίας.

«Στο άρθρο 18, εκεί που λέει ότι, όταν η υπόθεση εκκρεμεί στο Εφετείο, να λέμε, από την προανάκριση. Δηλαδή, τη στιγμή που την εντοπίζει η Δίωξη, λαμβάνει γνώση ο Εισαγγελέας και με αιτιολογημένη διάταξη κόβεται η θέασή της» είπε και πρόσθεσε: «Σε αυτό το σημείο, προτείνω και εφόσον συμφωνήσουν όλοι, εγώ είμαι ακόλουθος του πρότυπου της Ιταλίας. Να υπάρχει ειδικός μηχανισμός και όργανο, να μην υπάρχουν στη χώρα μας ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας, όπως αυτή τη στιγμή υπάρχει μηχανισμός που κόβουμε τις ιστοσελίδες για το παράνομο στοίχημα. Η Εθνική Επιτροπή Παιγνίων με έναν ειδικό μηχανισμό μπλοκάρει τα ηλεκτρονικά ίχνη των ιστοσελίδων με το παράνομο στοίχημα. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να κόψουμε τις ιστοσελίδες που έχουν παιδική πορνογραφία. Αυτό το θέτω στο Σώμα και εσείς αποφασίζετε. Εγώ έκανα την πρότασή μου».

Ανέφερε μάλιστα ότι πολίτης, εθισμένος σε υλικό παιδικής πορνογραφίας του έκανε μήνυση «γιατί δεν κόβω την παιδική πορνογραφία στη χώρα και αυτός που είναι εθισμένος, στη συνέχεια μπαίνει μέσα και εγώ τον συλλαμβάνω»!

Περιγράφοντας πώς λειτουργούν οι ιστοσελίδες παιδοφιλίας, είπε: «Τα site της παιδοφιλίας είναι "κράχτες". Το site σε παραπέμπει σε on line διακίνηση. Δηλαδή, οι παιδόφιλοι ανά τον κόσμο -οι σκληροί παιδόφιλοι- ανταλλάσσουν μέσα από τον υπολογιστή τους τα αρχεία τους. Όπως λέγαμε παλιά "έλα να σου δείξω τα γραμματόσημα μου", αυτοί σου λένε "έλα να σου δείξω το υλικό της παιδικής πορνογραφίας". Έτσι, λοιπόν, δεν μπαίνει σε site το υλικό. Το έχεις στον υπολογιστή σου, συνδέεσαι με ένα ειδικό πρόγραμμα, π.χ. το Donkey, το eMule, το οποίο πρόγραμμα αυτό, διαμοιράζει το υλικό από παιδόφιλο σε παιδόφιλο».

Όπως είπε επίσης, «εμείς τους εντοπίζουμε τη στιγμή που γίνεται ο διαμοιρασμός των αρχείων αυτών». «Υπάρχουν δύο τρόποι. Ο ένας είναι ο διαμοιρασμός και ο άλλος είναι να πληρώσεις μια συνδρομή και να βλέπεις on line κακοποιήσεις βρεφών και το site σε παραπέμπει στα κανάλια τα υπόλοιπα», συμπλήρωσε.

Ενημερώνοντας τα μέλη της επιτροπής ο κ. Σφακιανάκης είπε ότι η υπηρεσία του διαθέτει το πιο σύγχρονο στον κόσμο λογισμικό, το TLO, το οποίο έχει πάρει έγκριση από την ΑΔΑΕ και από τον Άρειο Πάγο και έτσι «ελέγχουμε το διαδίκτυο 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και εντοπίζουμε ποιος διακινεί από τη χώρα μας -ή ποιος μπαίνει στη χώρα μας- υλικό παιδικής πορνογραφίας».

«Είμαστε από τις πιο σύγχρονες χώρες στην πάταξη του φαινομένου αυτού και πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στο ότι υπάρχει υλικό καλό μέσα στην υπηρεσία μας, έχουμε στελέχη σπουδαγμένα, με μεταπτυχιακά και διδακτορικά, είναι μια υπηρεσία με ISO και γι' αυτό το λόγο έχει τις επιτυχίες αυτές», εξήγησε.



πηγη:newsbomb

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *