Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Δυνατότητα ανάκτησης των πινακίδων πληρώνοντας τα υπολειπόμενα τέλη κυκλοφορίας

Τη δυνατότητα σε ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει πινακίδες, να τις παραλάβουν αν καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματός τους για τους υπόλοιπους μήνες του 2014, θα δίνει τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.

Η ρύθμιση αυτή προβλέπεται να ισχύσει μόνο για φέτος και θα μπορεί να γίνει χρήση της από τους ιδιοκτήτες όποιον μήνα επιθυμούν, αρκεί να πληρώσουν τα τέλη που αναλογούν στους επόμενους μήνες του έτους.

Σύμφωνα με την ρύθμιση, όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης τα τέλη κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα που επανέρχονται στην κυκλοφορία θα καταβάλλονται αναλογικά μόνον για τους υπόλοιπους μήνες του έτους. «Στο τέλος του χρόνου θα αποτιμήσουμε την κατάσταση για να δούμε πως θα κινηθούμε περαιτέρω», ανέφερε.

Εκτιμάται ότι η ρύθμιση θα αποτελέσει κίνητρο για την άρση της ακινησίας του 25% των ακινητοποιημένων οχημάτων, γεγονός που θα οδηγήσει σε εφάπαξ αύξηση των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού περίπου κατά 15 εκατ. ευρώ.



Πηγή: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *