Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Ψηφιακή συμμαχία για τη Γυναικεία Απασχόληση

Παρά τις σημαντικές εξελίξεις που συντελούνται στις κοινωνίες της Ευρώπης, η αξιοποίηση του γυναικείου ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα της απασχόλησης και του επιχειρείν
παραμένει στάσιμη και σε πολλές περιπτώσεις βαίνει μειούμενη.


Η ζήτηση όμως επαγγελματιών σε κάποιους κλάδους όπως είναι οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών παραμένει υψηλή σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η χώρα μας μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει το κομμάτι που της αναλογεί, δημιουργώντας νέες ψηφιακές θέσεις απασχόλησης και ενισχύοντας μέσα από εποικοδομητικές δράσεις τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, που έχει πολλά και ουσιαστικά να προσφέρει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, και αξιοποιώντας το καινοτόμο εργαλείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Grand Coalition for Digital Jobs», μια δυναμική συμμαχία που αριθμεί σήμερα 21 ελληνικούς, ευρωπαϊκούς φορείς και μεγάλες επιχειρήσεις δημιουργήθηκε στη χώρα μας, για να υλοποιήσει ένα πολυδιάστατο Σχέδιο Δράσης με τίτλο «Ψηφιακή Συμμαχία για τη Γυναικεία Απασχόληση/Women & Girls Go Digital», να δημιουργήσει ευκαιρίες απασχόλησης για τις γυναίκες αλλά και τα νέα κορίτσια, να υποστηρίξει τις γυναίκες που επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα του κλάδου των ΤΠΕ, που όπως και οι άλλοι, έχει πληγεί από τις συνέπειες της κρίσης. Την Πέμπτη 3 Απριλίου, το Ευρωπαϊκό Κέντρο για τις Γυναίκες και την Τεχνολογία (ΕCWT), διοργανώνει Συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιαστεί συνοπτικά η νέα αυτή πρωτοβουλία που συντονίζεται από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, και θα γίνει αναφορά στο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ στις 4 Απριλίου, με διοργανωτές τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και τη συνεργασία του ECWT, όπου θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το λεπτομερές σχέδιο δράσης.

H συμμαχία είναι ανοιχτή για κάθε ιδιωτικό, δημόσιο ή ακαδημαϊκό φορέα ενώ στα ιδρυτικά της μέλη, εκτός από τους ελληνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς που αποδεικνύουν τον συμμετοχικό ευρωπαϊκό χαρακτήρα των συνεργειών που επιδιώκονται, συγκαταλέγονται εταιρείες όπως η Google, η Microsoft Hellas, η Cisco αλλά και εταιρείες εξειδικευμένων υπηρεσιών και υποδομών για τεχνολογικά startups που μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στην ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας, όπως o συνεργατικός χώρος Found.ation.

Περισσότερες πληροφορίες για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να τονώσει σημαντικά την ψηφιακή επιχειρηματικότητα αξιοποιώντας το ελληνικό γυναικείο ταλέντο, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα.



ΠΗΓΗ: news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *