Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Προϊόν αντικατασκοπίας το γιαούρτι Chobani;

Αυτό αποκαλύπτει σε σχετικό της δημοσίευμα η New York Post, σύμφωνα με το οποίο η Αϊσέ Τζιράι, πρώην σύζυγος του Χαμντί Ουλουκάγια, ιδρυτή της βιομηχανίας παρασκευής γιαουρτιού Chobani, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο Ουλουκάγια έκλεψε τη συνταγή για το ελληνικού τύπου γιαούρτι δωροδοκώντας πρώην υπάλληλο της ΦΑΓΕ με 30.000 ευρώ. Η Τζιράι κατέθεσε, μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι ο πρώην σύζυγός της ταξίδεψε ο ίδιος από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη για να συναντήσει τον πρώην υπάλληλο της ΦΑΓΕ. Δεν παρέλειψε, δε, να προσθέσει ότι ο σύζυγός της καυχήθηκε περισσότερο από μία φορά ότι απέκτησε τη συνταγή του γιαουρτιού μέσω δωροδοκίας του πρώην εργαζόμενου της ΦΑΓΕ.

Εκπρόσωπος του Ουλουκάγια χαρακτήρισε τις κατηγορίες της Τζιράι αβάσιμες και χωρίς ουσία. Ο δικηγόρος της Τζιράι αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η πρώην σύζυγος του τουρκικής καταγωγής βιομηχάνου ζήτησε από το δικαστήριο να διατάξει την Chobani να μην προχωρήσει σε πωλήσεις που θα επηρεάσουν τη συμμετοχή που η ίδια διεκδικεί στην εταιρεία (υποστηρίζει ότι της ανήκει το 53%), καθώς οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η Chobani βρίσκεται σε συσητήσεις με την TPG Capital(εταιρεία συμμετοχών) για την πώληση του 15%.

Το γιαούρτι Chobani αποτελεί έναν από τους βασικότερους ανταγωνιστές της ΦΑΓΕ στις ΗΠΑ στην κατηγορία του γιαουρτιού ελληνικού τύπου, παρά το γεγονός ότι το προϊόν είχε γίνει γνωστό στην άλλη άκρη του Ατλαντικού από την ελληνική γαλακτοβιομηχανία. Αμφότερες οι εταιρείες έχουν κατασκευάσει μονάδες παραγωγής στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, γεγονός που θεωρείται ότι έχει συμβάλει καθοριστικά στην ανάκαμψη του κτηνοτροφικού κλάδου στην περιοχή.





πηγή:businessnews.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *