Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ύδρευση του Κλησοχωρίου

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την υλοποίηση του έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης Κλησοχωρίου που κατασκευάζει η ΔΕΥΑ Έδεσσας. Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης του Κλησοχωρίου αποτελεί τμήμα του συνολικού έργου που περιλαμβάνει και την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Κεδρώνας και έχει συνολικό προϋπολογισμό 550.000 €. 

Με τα δύο αυτά έργα θα αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα ύδρευσης που αντιμετωπίζουν οι δύο αυτοί οικισμοί και θα βελτιωθεί σημαντικά η καθημερινή ζωή των κατοίκων. Στον οικισμό Κλησοχωρίου, τα υδρευτικά προβλήματα εντοπίζονται στη θέση της δεξαμενής και στο υπάρχον εσωτερικό δίκτυο το οποίο είναι κατασκευασμένο από πλαστικούς σωλήνες και σωλήνες αμιάντου. Στο δίκτυο καταγράφονται σημαντικές απώλειες πίεσης με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό να ικανοποιηθεί η ζήτηση, ενώ οι διαρροές και συχνές βλάβες στο δίκτυο είναι συχνό φαινόμενο. Τοποθετούνται 5.565 μέτρα σωλήνων διαφόρων διατομών από υψηλής πυκνότητας πολυαιθυλένιο 3ης γενιάς και πρόσθετη επίστρωση από θερμοπλαστικό υλικό. 

Στον οικισμό της Κεδρώνας (Αγίου Δημητρίου), όπου το έργο θα ξεκινήσει άμεσα, το νερό εμφανίζει προβλήματα θολότητας και αυξημένων αιωρούμενων σωματιδίων και θρεπτικών συστατικών, τα οποία λόγω των μικρών ταχυτήτων έχουν επικαθήσει στους σωλήνες απομειώνοντας σημαντικά τις διατομές τους. Σήμερα το δίκτυο παρουσιάζει προβλήματα υγειονολογικής μορφής και για το λόγο αυτό αντικαθίσταται από υψηλής πυκνότητας πολυαιθυλένιο 3ης γενιάς και πρόσθετη επίστρωση από θερμοπλαστικό υλικό.

Γραφείο Τύπου 
Δήμου Έδεσσας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *