Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Τέλος η επιστροφή από την Εφορία - Ο συμψηφισμός με φόρο και άλλες οφειλές την εξαφανίζει

Το οικονομικό επιτελείο υπολογίζει πως περίπου δύο στους δέκα φορολογούμενοι θα πρέπει λάβουν επιστροφή χρημάτων από την εφορία για φέτος, ωστόσο ακόμα και αυτοί μάλλον δεν θα δουν λεφτά να μπαίνουν στους λογαριασμούς τους, αφού προβλέπεται αυτόματος συμψηφισμός της επιστροφής με τον φόρο για τα ακίνητα ή άλλες οφειλές προς το Δημόσιο.

Με βάση τη νέα φορολογική διάταξη - άρθρο 83 του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων – προβλέπεται ότι ποσά επιστροφών φόρου κάτω των 1.500 ευρώ, τα οποία δικαιούνται φορολογούμενοι, είναι δυνατό να συμψηφίζονται με μη ληξιπρόθεσμες οφειλές τους. Ετσι αναμένεται με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που θα γίνεται ως τα μέσα Ιουλίου, την ίδια περίοδο δηλαδή με την πρώτη δόση για τον φόρο ακινήτων να υπάρχει αυτόματος συμψηφισμός.



Πηγή: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *