Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Όλα τα σενάρια για τα εισιτήρια του Europa

Διαβάστε όλα τα σενάρια που ισχύουν ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ του πρωταθλήματος και τι ισχύει για τις ομάδες.


Μια ακόμη "στροφή" απομένει για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και το τοπίο ξεκαθάρισε αναφορικά με το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Αυτό κατέληξε στον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα παίξει απλά για το γόητρο στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ηττήθηκε στην Τρίπολη από τον Αστέρα Τρίπολης και πλέον έχει πάρει "φωτιά" η μάχη για την δεύτερη θέση και το καλό εισιτήριο για το Europa League.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 11 βαθμούς και απέχει τέσσερις πόντους από τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος με τη νίκη του επί του ΠΑΟΚ, τον ξεπέρασε στον πίνακα, αφού στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στην Τούμπα οι δυο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες με σκορ 1-1.

Επομένως, αν ο Αστέρας Τρίπολης νικήσει στο Περιστέρι, τότε ακόμα και αν επικρατήσει ο ΠΑΟΚ του Παναθηναϊκό, θα καταλάβει την δεύτερη θέση, αφού υπερέχει στην ισοβαθμία λόγω των καλύτερων αποτελεσμάτων στα πλέι οφ στα μεταξύ τους ματς. Το ίδιο ισχύει βέβαια αν οι δυο ομάδες φέρουν ίδια αποτέλεσμα, δηλαδή ακόμα και στην περίπτωση της ήττας ή της ισοπαλίας.

Αν ο Αστέρας φέρει έστω και ισοπαλία στο Περιστέρι και ο ΠΑΟΚ νικήσει τον Παναθηναϊκό, τότε ο "Δικέφαλος του Βορρά" τον ξεπερνάει στη μίνι βαθμολογία των τεσσάρων και παίρνει καλύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Υπάρχει και η περίπτωση της τριπλής ισοβαθμίας στους 7 βαθμούς, αν ο ΠΑΟΚ ηττηθεί και νικήσει ο Ατρόμητος τον Αστέρα. Σε αυτή την περίπτωση με βάση τα κοινά αποτελέσματα των τριών ομάδων, ΠΑΟΚ και Αστέρας θα έχουν 7 βαθμούς και ο Ατρόμητος 3. Έτσι η 2η θέση θα πάει στους Αρκάδες, που υπερτερούν του δικεφάλου.

Από εκεί και πέρα, ο Αστέρας Τρίπολης μπορεί να μείνει μέχρι και τελευταίος και με ένα άλλο σενάριο. Ποιο είναι αυτό; Αν χάσει με δυο γκολ διαφορά στο Περιστέρι, αφού νίκησε 1-0 στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας και θα υπολείπεται στην ισοβαθμία.

Οποιαδήποτε ήττα του Αστέρα με ένα γκολ διαφορά, όπου θα έχει καταφέρει να σκοράρει, τον ευνοεί σε σχέση με τον Ατρόμητο, μιας το εκτός έδρας γκολ μετράει διπλό και έτσι υπερέχει σε αυτή την ισοβαθμία.

Αν λήξει το ματς 1-0 υπέρ του Ατρομήτου, δηλαδή νικήσει με το ίδιο σκορ που είχε χάσει στην Τρίπολη και παράλληλα πάρει έστω έναν πόντο ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, ώστε να μην υπάρξει τριπλή ισοβαθμία, σε αυτή την περίπτωση θα ισχύει η βαθμολογική συγκομιδή στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και εκεί έχει το πλεονέκτημα η ομάδα του Γιώργου Παράσχου. 
 
 
ΠΗΓΗ: sport24

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *