Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Τι είναι αυτό που τρέμουν όλα τα μικρόβια;

Λύση στην αυξανόμενη αντίσταση των μικροβίων στις θεραπευτικές μεθόδους, θα μπορούσε να αποτελέσει το μέλι, σύμφωνα με μία νέα έρευνα, που διεξήχθη στο πλαίσιο του 247ου Συνεδρίου της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας...


Όπως εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας, Susan M. Meschwitz, η αξία του μελιού κρύβεται στην ικανότητα να καταπολεμά της μολύνσεις σε πολλαπλά επίπεδα.
Συγκεκριμένα, έχει την ιδιότητα να εμποδίζει τα βακτήρια να αναπτύξουν αντίσταση στα αντιβιοτικά, λόγω της περιεκτικότητάς του σε υπεροξείδιο του υδρογόνου, την ωσμωτική του δράση, καθώς και την υψηλή συγκέντρωση σακχάρων και πολυφαινολών.
Όπως διαπιστώθηκε, τα σάκχαρα, «ρουφούν» νερό από τα βακτηριακά κύτταρα, με αποτέλεσμα να αφυδατώνονται και να πεθαίνουν.
Παράλληλα, εμποδίζει το σχηματισμό βακτηριακών αποικιών (βιοφίλμ), καθώς δυσχεραίνει την επικοινωνία μεταξύ των βακτηριακών κυττάρων.
Τέλος, ελέγχει την απελευθέρωση τοξινών, η οποία επηρεάζει την παθογένεια των βακτηρίων, δηλαδή την ικανότητά τους να προκαλούν ασθένειες. 
 
 
ΠΗΓΗ: onmed

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *