Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Κινηματογραφικό ντεμπούτο για τον Ντόναλντ Ντακ (Σαν σήμερα 9/6)

1983 Στη Βρετανία, η «Σιδηρά Κυρία» Μάργκαρετ Θάτσερ σαρώνει στις βουλευτικές εκλογές.

1934 Ο Ντόναλντ Ντακ κάνει το κινηματογραφικό ντεμπούτο του, ως πρωταγωνιστής στην ταινία κινουμένων σχεδίων «Η μικρή σοφή πουλάδα».

1936 στην Ιταλία, ο Μουσολίνι διόρισε τον γαμπρό του, Τσιάνο, υπουργό των Εξωτερικών.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 9/6
1891 Ένας από τους μεγαλύτερους Αμερικανούς τραγουδοποιούς του 20ου αιώνα, ο Cole Porter (Cole Albert Porter 1891-1964) γεννήθηκε στο Περού της Ιντιάνα. Στα πρώτα χρόνια της καριέρας του γνώρισε επιτυχία στο Broadway, γράφοντας τραγούδια για παραστάσεις όπως "Hands Up", "Paris", "Fifty Million Frenchmen", "The New Yorkers", "Leave It to Me!", "Can-Can" κ.α. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως Fred Astair, Bing Crosby, The Andrews Sisters, Gene Kelly, Judy Garland, Frank Sinatra, Billie Holiday, Ella Fitzgerald, The Four Seasons κ.α. Δημοφιλή τραγούδια του: "Night and Day", "I Get a Kick out of You", "I've Got You Under My Skin", "Begin the Beguine", "Ev'ry Time We Say Goodbye", "All of You", "My Heart Belongs to Daddy" κ.α. Το 1948 κέρδισε το βραβείο Tony "Best Composer and Lyricist" για τα τραγούδια του μιούζικαλ "Kiss Me, Kate".

1915 Ο Αμερικανός κιθαρίστας, τραγουδοποιός και εφευρέτης Les Paul (Lester William Polsfuss 1915-2009) γεννήθηκε στο Waukesha του Ουισκόνσιν. Είναι ο άνθρωπος στον οποίο η rock 'n' roll χρωστάει σχεδόν τα πάντα. Ήταν πρωτοπόρος στην ανάπτυξη της πρώτης ηλεκτρικής κιθάρας τύπου solid-body (Gibson "Les Paul"), η οποία διαμόρφωσε τον ήχο της rock 'n' roll. Είναι υπεύθυνος για την ανακάλυψη της πολυκάναλης ηχογράφησης, της τεχνικής overdubbing και των εφέ τύπου delay. Την δεκαετία του '40 μαζί με την γυναίκα του, την τραγουδίστρια Mary Ford (Iris Colleen Summers), σημείωσαν αρκετές επιτυχίες όπως τα τραγούδια "How High the Moon", "Bye Bye Blues" κ.α. Το 1983 τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο Grammy Trustees Award για την συνολική του προσφορά στη μουσική και το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame πέντε χρόνια αργότερα. Αρκετά τραγούδια του έγιναν επιτυχίες από διάφορους καλλιτέχνες όπως οι Bing Crosby ("It's Been a Long Long Time"), Andrews Sisters ("Rumors Are Flying") ενώ το "How High the Moon" διακρίθηκε με τον τίτλο Grammy Hall of Fame, το οποίο δίνεται σε ηχογραφήματα που έχουν συμπληρώσει εικοσιπέντε χρόνια ζωής και έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη της μουσικής.
Αθλητισμός 9/6
 
 
 9/6/2006 Ο Ρολάν Κουρμπίς, που είχε αγωνιστεί στον Ολυμπιακό την περίοδο 1973-74 σε 4 αγώνες έχοντας αντικαταστήσει τον Ρομαίν Αργυρούδη, καταδικάζεται σε διετή φυλάκιση γιά παράνομες μεταγραφές Μαρσέιγ κατά το διάστημα 1997-99, όταν ήταν προπονητής της

9/6/200 2Ξεσπούν ταραχές με δύο νεκρούς και 50 τραυματίες στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας μεταξύ Ρώσων, που παρακολουθούν σε γιγάντια υπαίθρια οθόνη τον αγώνα Ιαπωνία – Ρωσία, παρότι αυτός διεξάγεται 8000χλ. μακριά.

9/6/1999 Η Ρεάλ Μαδρίτης χάνει με 6-0 από την Βαλένθια στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, στη μεγαλύτερη ήττα της στη διοργάνωση. H μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία των ''μερένγκες'' σημειώθηκε στις 3/3/1930 με 8-1 από την Εσπανιόλ


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *