Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Συνεδρίαση Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας

Την Τέταρτη 4.6.2014 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας σε αίθουσα του Ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς (η αίθουσα
συνεδρίασης είναι προσφορά του ξενοδοχείου), όπου πήρε τις εξής αποφάσεις σύμφωνα με τα θέματα της Ημερησία Διάταξης. 

Αρχικά ο Πρόεδρος Ανέστης Αναστασιάδης ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. για τον ξαφνικό θάνατο το αναπληρωματικού μας μέλους του Δ.Σ. Χρήστου Καραδήμου και έκανε μια εκτενή αναφορά στους αγώνες του Χρήστου Καραδήμου σε όλους τους τομείς της ζωής του για δημοκρατία, ανάπτυξη και προκοπή αυτού του τόπου. 



Στην συνέχεια πάρθηκε απόφαση για μια επίσκεψη στον τάφο του Καραδήμου στο χωριό Λέχοβο του δήμου Αμυνταίου της Φλώρινας όπου έγινε η ταφή του, και ταυτόχρονη επίσκεψη στις λουτροπόλεις της περιοχής, Ξινό Νερό κ.λ.π.



Ακολούθως έγινε ενημέρωση για την Νέα λουτρόπολη Απολλωνίας που είναι κλειστή εδώ και 12 χρόνια. Οι προεκλογικές δεσμεύσεις του νέου Δημάρχου δημιουργούν ελπίδες για την λειτουργία της επιτέλους. 



Έγινε εκτενής ενημέρωση από τον πρόεδρο για τους νέους δημάρχους που εξελέγησαν στους δήμους των λουτροπόλεων και αποφασίστηκε άμα τι ανάληψη των καθηκόντων τους, να τους σταλεί επιστολή με τους στόχους του Συλλόγου και να τους ζητήσουμε την άμεση συνάντηση μαζί τους. 



Το ίδιο αποφασίστηκε και για τις Περιφέρειες που έχουν στην περιοχή τους λουτροπόλεις. Να τους επισκεφτούμε για σχετική ενημέρωση και να ενημερωθεί ο σύλλογος μας αν στους στόχους του πρόγραμμά τους έχουν και την ανάπτυξη του θεραπευτικού τουρισμού. 



Άλλη πρόταση ήταν να σταλεί αμέσως επιστολή προς το Υπουργείο Τουρισμό σχετικά με την συμμετοχή μας στην αρμόδια επιτροπή για την αναγνώριση των Ιαματικών Πηγών «Άρθρο 10 νόμος 2006» μιας και διαπιστώσαμε ότι σε αυτή την επιτροπή λόγω της αδράνειας του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών, αλλά και μετά την αντικατάσταση του επιστημονικού συνεργάτη Ζήση Αγγελίδη δεν λειτουργεί σχεδόν τίποτε. Το αποτέλεσμα είναι όλες οι λουτροπόλεις να είναι στον αέρα από πλευράς αναγνώρισης. 



Άλλο θέμα που συζητήθηκε, και μάλιστα με αρκετές αντιπαραθέσεις, ήταν το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του συλλόγου κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Είναι προφανές ότι οι οικονομικές δυσχέρειες αποτελούν εμπόδιο στον προγραμματισμό δράσης.

1ον παρά αυτές τις δυσκολίες αποφασίστηκε αν τα καταφέρουμε να επισκεφτούμε τα λουτρά Κυλλήνης και όλες τις λουτροπόλεις της Πελοποννήσου που θα καταφέρουν να πέρασαν στο ΤΕΠΕΔ και να λειτουργήσουν.

2ον Να πραγματοποιηθούν δυο συνεδριάσεις του Δ.Σ. και όλων των ομάδων δουλειάς στην διάρκεια του καλοκαιριού σε δυο λουτροπόλεις, με την πρώτη στο Λουτράκι του δήμου Αλμωπίας ή και σε άλλη λουτρόπολη από την οποία τυχόν δεχθούμε πρόσκληση. 



Θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε όσο το δυνατόν περισσότερες λουτροπόλεις, ενώ ειδικότερα ο γενικός Γραμματέας του συλλόγου μας Α. Μεταλούλης θα επισκεφτεί τις λουτροπόλεις Μυτιλήνης κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. 



Άλλη ενημέρωση ήταν για το πρόγραμμα του ΟΓΑ για τον Ιαματικό θεραπευτικό Τουρισμό για 6 μέρες και για 15.000 συνταξιούχους αγρότες. Ήταν πρόταση του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας προς τους συνεργάτες του ΟΓΑ που έγινε δεκτή. Για πρώτη φορά το 2014 ο Ιαματικός θεραπευτικός Τουρισμός είναι επιλογή και προορισμός στον χώρο τον αγροτών μας.
Πάνω σε αυτό το τεράστιο θέμα το Δ.Σ. του Συλλόγου πήρε απόφαση να βοηθήσει όσο μπορεί να εφαρμοστεί αυτό το πρόγραμμα, να το προβάλει όσο μπορεί και να καλέσει όλες τις λουτροπόλεις να εφαρμόσουν αυτό το πρόγραμμα 1ον για την Υγεια των συνταξιουχων αγροτών μας και 2ον για την ανακούφιση από πλευράς οικονομιών όλων των λουτροπόλεων και τους φορείς που ασχολούνται γύρω από κάθε λουτρόπολη . 
Στην παραπάνω συνεδρίαση ήταν παρόντες ο πρόεδρος Ανέστης Αναστασιάδης και οι: Αχιλλέας Μεταλούλης, Χρήστος Σιδηρόπουλος, Κυφοκέρης Γεράσιμος, Γιασκουλίδης Χρήστος, Μπαντής Βασίλειος, Τσαούσης Ανδρέας, Νώντας Όχονος, Πέτρος Σαμάνδης, Γεώργιος Πλαγάκος, Γούναρης Φώτης και Άκογλαν Παναγιώτης και από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ο Αλέκος Αναστασιάδης. 

Από το γραφείο τύπου του συλλόγου 2310905164


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *