Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Αμετάβλητη η τιμή στο γάλα παρά την ψήφιση του νομοσχεδίου

Στα ίδια επίπεδα παραμένει η τιμή του γάλακτος παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει δύο μήνες από την ψήφιση του νομοσχεδίου που καταργούσε τον προσδιορισμό φρέσκο από το γάλα και αύξανε
τη διάρκεια ζωής του από πέντε σε επτά ημέρες.

Σύμφωνα με το Mega, σε δύο περιπτώσεις, δε, μια εταιρία προχώρησε και σε αύξηση της τιμής, ενώ άλλη δεν προχώρησε στη διάθεση του λεγόμενου γάλατος ημέρας. Οι βιομηχανίες επικαλούνται αποθέματα σε υλικά συσκευασίας και καθώς έληξε και ο χρόνος της μεταβατικής περιόδου, ζήτησαν επιμήκυνση μέχρι το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης η σταθερή τιμή του γάλακτος οφείλεται στο γεγονός ότι η τιμή του αυξήθηκε διεθνώς το τελευταίο χρονικό διάστημα αλλά και τις στρεβλώσεις που συνεχίζουν να υπάρχουν στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη τα όποια αποτελέσματα από την κατάργηση του προσδιορισμού «φρέσκο» θα γίνουν αισθητά το φθινόπωρο, αλλά δεν αναμένεται να είναι εντυπωσιακά.



Πηγή: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *