Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Ενημέρωση της Π.Ε. Πέλλας για την καλλιέργεια της κερασιάς

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική ημερίδα για την καλλιέργεια της Κερασιάς που συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «Δήμητρα» και το Ινστιτούτο Φυλλοβόλων Δέντρων Νάουσας, με τη συμμετοχή πολλών καλλιεργητών από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. 



Εισηγητές ήταν ο κ. Καζαντζής Κωνσταντίνος, Τεχν. Γεωπόνος του Ινστιτούτου Φυλλοβόλων Δέντρων Νάουσας, ο Δρ. Σωτηρόπουλος Θωμάς, Ερευνητής του ίδιου Ινστιτούτου και ο Συμεών Μαρνασίδης, Γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας. 



Στην ημερίδα παραβρέθηκαν η Περιφερειακή Σύμβουλος και εντεταλμένη σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης κα. Μαρία Ζωγράφου - Τσαντάκη, ο νεοεκλεγείς Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Πέτρος Ζέρζης καθώς, επίσης, και ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου. 



Στον χαιρετισμό που απεύθυνε η κα. Ζωγράφου – Τσαντάκη αναφέρθηκε στην σημασία που έχει για την περιοχή μας η υποστήριξη «καλών» καλλιεργητικών πρακτικών των δυναμικών καλλιεργειών, όπως είναι η κερασιά. Ακόμη, τόνισε τα σημαντικά έσοδα για την περιοχή και την εθνική οικονομία από τις εξαγωγές ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της Πέλλας. Επίσης, η κυρία Ζωγράφου – Τσαντάκη αναφέρθηκε στις δράσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και, ειδικότερα, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, για την υποστήριξη των αγροτών στο έργο τους, την υιοθέτηση καινοτομιών και τη βελτίωση της εξωστρέφειας.



Κλείνοντας, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Ζωγράφου - Τσαντάκη συνεχάρη τους ομιλητές για το υψηλό επίπεδο των παρουσιάσεών τους και την αξιοποίηση της εμπειρίας τους απαντώντας σε δεκάδες ερωτήσεις των συμμετεχόντων. Η ημερίδα είχε μία πρακτικά χρήσιμη και ουσιαστική συμβολή στη βελτίωση της καλλιέργειας της κερασιάς και την καλύτερη προοπτική της για το μέλλον.





ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *