Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Bραβεία ελληνοτουρκικής ειρήνης και φιλίας (Σαν σήμερα 4/6)

1997 πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη η τελετή της απονομής των βραβείων ελληνοτουρκικής ειρήνης και φιλίας "Αμπντί Ιπεκτσί", με το οποίο τιμήθηκαν, από ελληνικής πλευράς, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο βουλευτής του ΣΥΝ Μιχάλης Παπαγιαννάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, οι δημοσιογράφοι Γιάννης Κυριακόπουλος και Γιώργος Τσακίρης, ο ολυμπιονίκης Βαλέριος Λεωνίδης, οι δήμοι Ύδρας και Ερελί και Λάρισας και Ιργκίπ που αδελφοποιήθηκαν, ο τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς, καθώς και καθηγητές Πανεπιστημίων, συνδικαλιστές και απλοί πολίτες.

1908τέθηκε ο θεμέλιος λίθος του ναού του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Mουσική 4/6
 
1944 Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και ηθοποιός Michelle Phillips (Holly Michelle Gilliam) γεννήθηκε στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος The Mamas & the Papas με τους οποίους γνώρισε επιτυχία την δεκαετία του '60 με τραγούδια όπως το "California Dreamin'". Τη δεκαετία του '70 συνεργάστηκε με τον Leonard Cohen. Το όνομα της μαζί με των υπολοίπων μελών των The Mamas & the Papas, γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1998. Ήταν παντρεμένη με τον ηθοποιό Dennis Hopper, ο γάμος τους κράτησε οκτώ ημέρες... Πήρε μέρος στις ταινίες: "Dillinger" (1973), "The California Kid" (1974) κ.α. Την δεκαετία του '80 συμμετείχε σαν guest σε αρκετά επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς "Star Trek: The Next Generation".

1968 Στα Olympic Sound Studios του Λονδίνου, οι The Rolling Stones ξεκινούν τις ηχογραφήσεις του τραγουδιού "Sympathy for the Devil" για το έβδομο στούντιο άλμπουμ τους "Beggars Banquet" το οποίο θα κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο του 1968.


Αθλητισμός 4/6
 
4/6/2008 Ο Παναθηναϊκός κερδίζει τον Ολυμπιακό με 90-76 στον 5ο τελικό των play-offs και κατακτά το 10ο πρωτάθλημα τα τελευταία 11 χρόνια. Ο 34χρονος Φραγκίσκος Αλβέρτης συμπληρώνει 18 χρόνια με την ομάδα (1990-2008) και φτάνει τους 21 τίτλους με τον Παναθηναϊκό (10 Πρωταθλήματα Ελλάδος, 6 Κύπελλα, 4 Κύπελλα Ευρώπης και 1 Διηπειρωτικό)

4/6/2004 Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινά ένα ταξίδι κατά το οποίο θα επισκεφθεί 5 ηπείρους, 26 χώρες και 34 πόλεις

4/6/1996 Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς υποβάλλει την παραίτησή του από τη θέση του προπονητή της ΑΕΚ. Με την ΑΕΚ κατέκτησε σαν παίκτης 2 πρωταθλήματα (68 γκολ) και σαν προπονητής 3 πρωταθλήματα, 1 Σούπερ Καπ, 1 League Cup και 1 Κύπελλο Ελλάδος

 


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *