Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Αριδαία, ανάποδος παράδεισος - Γράφει η Νιόβη Ολυμπίου

Τα παπαγαλάκια του καφενείου: Αριδαία, ανάποδος παράδεισος - Γράφει η Νιόβη Ολυμπίου για το ialmopia.gr

Όλοι ακούμε συχνά από διάφορους φίλους και γνωστούς που μας επισκέπτονται όμορφα λόγια για τον τόπο μας!
Κάποιοι μάλιστα τον χαρακτηρίζουν ως και παράδεισο!
Απ' τον Αρχάγγελο ως την Κορυφή κι από την Άψαλο ως τους Προμάχους η περιοχή είναι γεμάτη βλάστηση, νερά τρεχούμενα και καθαρό αέρα!
Κι εμείς τ' ακούμε όλα αυτά και χαιρόμαστε....
Πριν ακούσουμε το αλλά...
Αλλά, λοιπόν, τι δρόμοι είναι αυτοί που έχετε βρε παιδιά;
Αλλά, γιατί ο τόπος σας είναι εγκαταλειμμένος; (αυτό συνήθως το ρωτάνε Αθηναίοι...)
Ουπς! Τι έγινε τώρα; Μας την λένε;
Και συνεχίζουν: καλά βρε παιδιά, δημάρχους δεν έχετε; τι κάνουν;
Ξανά ουπς!
Τι να απαντήσουμε; Πως οι περισσότεροι δρόμοι είναι κατασκευασμένοι από την χούντα; Θα μας τα χώσουν κι άλλο.
Για να λέμε όμως και του στραβού το δίκιο, έχουμε κάτι λακούβες στην άσφαλτο...!!! Έχουμε και κάτι οδοσημάνσεις...!!!
Ήμουν στο ΚΤΕΛ τις προάλλες κι έρχεται ένας ρώσος με ΙΧ και με ρωτάει πώς να πάει στα Λουτρά. Τι να του πω του χριστιανού;
Πώς να του εξηγήσω με τα λιγοστά μου ρώσικα και τα ελάχιστα αγγλικά του; Αναγκάστηκα να πάω μπροστά με το αυτοκίνητο και του είπα να με ακολουθήσει ως το πρώτο χλμ μετά τον καινούργιο κόμβο μας. Έτσι, για να δικαιώσω και την μακεδονική φιλοξενία!
Ας μην λάβουμε υπ'όψιν τις κακοτεχνίες και τις λακούβες που υπάρχουν σε όλη την Αλμωπία προς το παρόν, (αν θέλετε εσείς βέβαια, μπορείτε να τις αναφέρετε στα σχόλιά σας, πότε δεν ξέρετε ποιος ακούει...) γιατί θα πρέπει να γράψουμε εγκυκλοπαίδεια.
Ας δούμε τι γίνεται μέσα στην Αριδαία ξεκινώντας απ' τον καινούργιο κόμβο. Αυτό το μέγιστο έργο του δήμου που άρχισε επί της προηγούμενης δημαρχίας και ολοκληρώθηκε επί της παρούσας. Πού είναι τα φρεάτια ομβρίων υδάτων; Όλοι είδαμε τι γίνεται εκεί όταν βρέχει... Λουλουδάκια όμως; Βάλαμε!
Πόσα είπαμε ότι πληρώσαμε γι' αυτό; Μη μου πείτε ότι πληρώσαμε και για τον σχεδιασμό του έργου;
Πανομοιότυπος κόμβος υπάρχει και στην έξοδο της Κατερίνης προς την εθνική οδό Θεσ/νίκης Αθηνών. Καρμπόν ένα πράμα!
Και μην ακούσω καμιά εξυπνάδα του τύπου ότι άλλαξαν οι πεζοδρομήσεις κι αυτό θεωρείται ότι ο κόμβος σχεδιάστηκε εκ νέου; Όποιος πει κάτι τέτοιο ας το κάνει επώνυμα παρακαλώ!
Ας μπούμε και μέσα στην πόλη τώρα... Κι ας ξεκινήσουμε απ' τα πολύ μικρά δρομάκια όπως αυτό που βρίσκεται ακριβώς κάτω απ' το κτήριο του ΟΤΕ - αυτό δεν είναι δρόμος με λακούβες αλλά λακούβες με δρόμο! Ή το άλλο δρομάκι που ανεβαίνει απ' τον ΟΑΕΔ προς τον κεντρικό στην πλατεία... για να κατέβεις από εκεί προς τον ΟΑΕΔ, παριστάνεις τον Χατζηχρήστο: "σημαδεύεις καλά και περνάς!"
Τι να πρωτοπούμε: οι οδοσημάνσεις; Ανύπαρκτες! Αφού σταματάς και παίζεις στοίχημα, να περάσω να μην περάσω;
Αλλά... έχουμε γήπεδα μπάσκετ και τένις! Το κολυμβητήριο δεν μας έκατσε επειδή έμπαζε νερά (ήθελα να 'ξερα ποια διάνοια πληρώθηκε και γι' αυτό το σχέδιο) αλλά δεν πειράζει, λεφτά έχουμε θα πάμε γι' άλλο! Ή γυαλό γυαλό, όπως το πάρει κανείς!
Επειδή και γυαλό έχουμε... όχι αιγιαλό αλλά παραποτάμιο, ξέρετε, εκεί που έχουν κατοικοεδρεύσει οι αθίγγανοι. Έχετε πάει ποτέ ή το αποφεύγετε; Να πάτε να δείτε τα χάλια μας. Ναι, τα δικά μας χάλια, ξέρω πολύ καλά τι λέω... Κατ' αρχάς, έχουν πάρει άδεια για να κατασκηνώσουν εκεί και αν ναι, από ποιον; Έχουν πάρει άδεια υλοτομίας; Επειδή έχουν απερημώσει όλη την προσκείμενη έκταση. Πού βρίσκονται οι χώροι υγιεινής γι' αυτούς τους ανθρώπους; Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς ζουν αυτοί οι άνθρωποι;
Αποψιλώνοντας τα σκουπίδια και ανακυκλώνοντας μέταλλα από εκεί που Απαγορεύεται να πετούμε σκουπίδια και μπάζα...
Μια βόλτα να κάνει κάποιος στα ποτάμια γύρω απ' την Αριδαία μόνο θα αντικρύσει μια Βαβυλώνα μπάζων!
Κι ούτε ένας κάδος για μπάζα... Καταλαβαίνετε τον φαύλο κύκλο;
Ούτε ένας δημοτικός σύμβουλος δεν τα έχει παρατηρήσει αυτά;
Και σαφώς, δεν είναι πρόσφατα φαινόμενα για να επικαλεστεί κανείς την τρέχουσα δυστοκία. Είναι χρόνια προβλήματα που δεν προβλημάτισαν όμως κανέναν, δυστυχώς... Φαίνεται πως δεν είναι στον δρόμο τους!

ialmopia.gr

16 comments:

  1. Πες τα χρυσόστομε! Τραγική η κατάσταση από λακκούβες κ στο δρομο Αγία Παρασκευή ΔωροθέαΣ προς Αριδαία. Όχι απλά τραγική, δυνητικά θανατηφόρα.
    Επίσης, ας ασχοληθεί κάποιος με ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΊΑ ΑΣΘΕΝΟΦΌΡΟΥ. ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΓΙ'ΑΥΤΟ; ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ Κ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΔΎΝΑΤΑ ΔΥΝΑΤΆ Κ Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΣΎΝΤΟΜΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΉΣΕΙ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ. ΑΜΕΣΑ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΒΑ ΘΡΗΝΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΜΈΛΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νιόβη Ολυμπίου ή όπως λέγεσαι, γράφεις λες και έχεις γνώση των θεμάτων αλλά μάλλον δεν έχεις ιδέα.. Αναφορικά με τον κόμβο και το κάθε τεχνικό έργο που πρόκειται να κατασκευαστεί απαιτείται ΜΕΛΕΤΗ. με τον όρο μελέτη εννοούμε ενα σύνολο όρων, διατάξεων και δεσμεύσεων-νομικών και τεχνικών-που επιβάλλονται από την αναθέτουσα αρχή στον ανάδοχο. η απλοποιητική σου σκέψη να πάρουμε την μελέτη της Κατερίνης και να την εφαρμόσουμε στην Αριδαία, δείχνει παντελή έλλειψη στοιχειωδών γνώσεων του αντικειμένου που σχολιάζεις με περίσσια ευκολία. προφανώς δεν θα καθίσω να σχολιάσω περαιτέρω, γι αυτό φαντάζομαι υπάρχουν τα ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ, που ούτε από εξω δεν θα έχεις περάσει.
    αναφορικά με το κολυμβητήριο, ποια διάνυα σου είπε οτι το έργο δεν προχώρησε γιατί έμπαζε νερά(!!!);;; για όνομα του θεού, όλος ο κόσμος ξέρει γιατί δεν προχώρησε. ΡΩΤΑ και μετά γράψε τις αρλούμπες σου.
    είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που διαβάζω κάτι δικό σου, ελπίζω να μην το συνεχίσεις.
    σ.σ. όσο και να έψαξα, νίοβη ολυμπίου στην Αριδαία δεν βρήκα. όταν πεις το ονοματάκι σου και φας το κράξιμο που σου αξίζει, θα δεις και επώνυμο δικό μου σχόλιο.
    χωρίς εκτίμηση
    νώντας ασχετίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσυ ρε γελοιε τυπε τι σε πειραξε πια τοσο πολυ που μιλας ετσι στην κυρια;

      μηπως εισαι (εχεις -φερεις την ευθυνη) μεσα απο το δημο;; τι εισαι γιατι δε λες; και στο κατω κατω αν δεν σαρεσει αυτα που γραφει καποιος ας μην τον διαβασεις ποτε ξανα, αλλα οχι να λες να μην συνεχισει να γραφει καποιος την αποψη του.

      με εκτιμηση,
      απαντωντας στον ασχετιδη.

      Διαγραφή
    2. ειναι ανθρωπος χωμενος στο δημο με δημοκρατικα κριτηρια,φαινεται.

      Διαγραφή
    3. έχουμε γεμίσει μπουρδολόγους, οι οποίοι διαμορφώνουν την κοινή γνώμη όμως αγαπητοί μου. είναι κρίμα για την δουλειά που γίνεται απο το σαιτ, να στέλνονται προς δημοσίευση τέτοια κείμενα, γεμάτα ανακρίβειες. και το γεγονός πως η κυρία(;) στέλνει με ψευδώνυμο, σημαίνει πολλά. αν ήταν σίγουρος-η γι αυτά που γράφει, ας έβαζε και το ονοματάκι του-ης για να πάρει και τα εύσημα ή την χλεύη και να συνεχίζει να γράφει ο,τι και για οσο θέλει. τέτοια άτομα όμως δεν χρήζουν της εκτίμησης μας.
      σ.σ. τον χαρακτηρισμό του "γελοίου" στον επιστρέφω νιόβη μου

      δικός σας
      νώντας ασχετίδης

      Διαγραφή
    4. Κύριε Ασχετίδη, εν αντιθέσει με εμένα, η δική σας ΔΙΑΝΥΑ φαίνεται πως υπερισχύει της δικής μου! Και χρησιμοποιώντας την ελάχιστη λογική που μου περισσεύει από την κριτική σας, μπορώ άνετα να συμπεράνω από τα λεγόμενά σας πως είστε πολύ καλός γνώστης (εκ των έσω,,,;;;) των θεμάτων του Δήμου που αφορούν αυτού του είδους τα δημόσια έργα. Αν λοιπόν όλα όσα εγώ θίγω είναι άσχετα όπως λέτε γιατί σας τάραξαν τόσο πολύ; Τι μας κρύβετε εκτός από το όνομά σας;
      Τέλος, μου είναι αδιάφορο να θα με διαβάζετε ή όχι, τουλάχιστον εσείς... Θα μαθαίνετε όμως νέα μου από αυτούς που θα σας μεταφέρουν τα γραφόμενά μου...
      Γελά δ' ο μωρός καν τι μη γελοίον ει,,, Ασχετίδη μου!
      Νιόβη Ολυμπίου

      Διαγραφή
  3. Συνεχίζεις να μην πιάνεις το νόημα, αν και δεν μου προκαλεί εντύπωση. Ίσως και μόνο που καταπιάστηκα να σχολιάσω 3 φορές στο κατά τα άλλα τελείως αδιάφορο άρθρο σου, σου δημιούργησε την ψευδαίσθηση οτι ο κόσμος θα ασχολείται με τα γραφόμενα σου. Πέρα τούτου, μιας και τα σχόλια τα διαβάζει και η συντακτική ομάδα, ας εξετάζει με μεγαλύτερη σχολαστικότητα το επίπεδο των άρθρων που έρχονται προς δημοσίευση.
    Και μακάρι να ήμουν του δημοσίου αγαπητέ-ή μου. Ένας απλός μηχανικός είμαι που δεν μπορώ να διαβάζω τόση ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ μαζεμένη. Αλλά συγνώμη, σαν κλασικός-η Ελληνας-ιδα θα είσαι λιγο γιατρός, λίγο μηχανικός, λίγο δικηγόρος, λίγο απ ολα. Φιλική συμβουλή, ξέμπλεξε το μυαλουδάκι σου, ασχολήσου με οτι ξέρεις-αν ξέρεις- καλά και όταν αποφασίσεις να πιάσεις ξανά πληκτρολόγιο γράψε γι αυτά και μόνο γι αυτά. Γιατί στο τέλος θα καταντήσεις ένας/μια γραφικός-ή που γράφει αρλούμπες. Αν δεν έχεις καταντήσει ήδη
    σ.σ. Θερμή παράκληση στα παιδιά του μπλόγκ, να τσεκάρουν πρώτα αυτά που αποφασίζουν πως χρίζουν δημοσίευσης. μπορούν να μπλέξουν χωρίς να το καταλάβουν και χωρίς λόγο, εξαιτίας της ασχετοσύνης κάποιων. Το σχόλιο είναι γενικό, μιας και το εν λόγο άρθρο μόνο ως αστείο μπορούμε να το εκλάβουμε

    καλή φώτιση
    νώντας ασχετίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ πίκρα Ασχετίδη μου για ένα άσχετο, ατεκμηρίωτο, αβάσιμο, κλπ ισχυρισμό. Τόση, που πρώτα απειλείς και μετά σχεδόν παρακαλάς να μην ξαναγράψω! Σε λίγο θα κλάψεις κιόλας! Γιατί άραγε;
      Άσ' το, καημενούλη, δεν το 'χεις...

      Διαγραφή
    2. αποστομωτική απάντηση... ξέχασες κανένα τσιτάτο αρχαίο να παραθέσεις, έστω και αν δεν κολλάει πουθενά

      Διαγραφή
  4. Μα κυριε ασχετιδη μου! γιατι τοσο μενος και τοσο θυμο για την κυρια με το αρθρο ? τι σας ενοχλησε τοσο πολυ μια χαρα τα χωνει στους αρμοδιους και εχει παρα πολυ δικιο ουτε δρομους εχουμε ουτε υπηρεσειες ουτε ασθενοφορο ουτε προσβση των χωριων πια στην πολη .Γιατι αραγε?σιγουρα απο καποιους κοντοφθαλμους σαν εσας που ειδαν τον κομβο στην πολη και νομιζαν πως ετσι θα γινει παλι πολη το ενδοξο ΣΑΜΠΟΥΤΣΚΟ με τα 47 του χωρια!!!!!!!!!!!! ανοιξτε τα ματια σας επιτελους ποσα εφαγε ο κομβος ΟΕΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε ΕΛΛΗΝΑΡΑ, το θεμα σου ειναι να κράζεις για να κράζεις λέγοντας ανακρίβειες; ή να λες και τίποτα ουσιαστικό; και αν θες να κράξεις, κάντο. αλλά οχι με ψευδώνυμα και μαλακίες. κάντο και επώνυμα να σε καμαρώσουμε αφου επιζητείς την προσοχή του κοινού! και αν δεν σου αρέσει το ΣΟΥΜΠΟΥΤΣΚΟ, τράβα αλλού

      Διαγραφή
  5. kalinuxta aridaia moy.. kalinuxta almopia moy.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. dystyxws poly xamhlhs poiothtas to arthro. H antidrash poulaei dystyxws stin ellada oso atekmiriwth kai an einai. Den xreiazetai oloi na ginoume arthrografoi pisw apo thn anwnimia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαχαχαχαχχαχα ασχετιδης κ κουραφέξαλα. Κρατήστε το νόημα φίλοι μου. Λακουβες Υπάρχουν;;; ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Ανευθυνότητα έχει υπάρξει στα του Δήμου;;; ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ. Ελλείψεις έχουμε;;;; ΠΟΛΛΕΣ Κ ΣΟΒΑΡΕΣ.

    ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΜΑΖΙΚΑ ΜΠΑΣ Κ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ;;;;;;;

    ps Συνέχεια του διαλογου μεταξύ των φανταστικών συμπολιτών μας προσβάλλει τους ίδιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ότι δεν υπάρχει ασθενοφόρο μας νευριάζει λιγότερο από το ποιος έφαγε πόσα...;;;
    Αν ναι, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ελείψεις υπάρχουν και κακοτεχνίες και όλα όπως υπάρχουν δυστυχώς παντού.Η απαξία δεν βοηθάει πουθενά κ Νιόβη.Γράφετε χωρίς να γνωρίζετε κάποια πράγματα αλλά καλώς αναφέρεται κάποια άλλα.Κάνει πάντα καλό να αναφέρουμε τα κακώς κείμενα αλλα και οι ίδιοι να προσπαθούμε να κάνουμε κάτι για αυτό.Όχι μόνο να ΚΡΑΖΟΥΜΕ.Το επίπεδο των σχόλιων παραπάνω δεν σας τιμά.Κανέναν.Αυτό που με πείραξε είναι για ποιόν λόγο γράφετε με ψευδώνυμο.Τι φοβάστε?Αν φοβάστε γιατί μπαίνετε στον λόγο να αρθρογραφείτε?Μου φαίνεται πολύ ύποπτο η χρήση ψευδωνύμου.Αν θέλετε να βοηθήσετε τον τόπο και όχι απλά να πλήξετε κάποιον η΄κάποιους τότε θα σας τιμούσε και δεν θα υπήρχε λόγος για ψευδώνυμα...Να έχετε την βαρύτητα των όσων λέτε αν θέλετε να σας πάρει κάποιος σοβαρά.Αν δεν το έχετε τότε μας δουλεύτε όλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *