Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Δήλωση του Γιάννη Σηφάκη με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας

Αναβάθμιση του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου, σεβασμός στους πολίτες

Να αντισταθεί ο Δήμος στην αφαίρεση από τα έσοδα του 60% του τέλους λαϊκών αγορών.

Απαράδεκτη συναίνεση ( και μάλιστα ομόφωνη χωρίς την παραμικρή διαμαρτυρία) του δημοτικού συμβουλίου στην αφαίμαξη και άλλων πόρων από τον Δήμο. 


Ο Γιάννης Σηφάκης, επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Αλμωπία», με αφορμή την παρουσία του ( ως παρατηρητή) στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο έκανε την παρακάτω δήλωση: 

«Οι ανούσιες, χωρίς περιεχόμενο, «αντιπαραθέσεις» και μάλιστα με φωνασκίες στο δημοτικό συμβούλιο μόνο υποβαθμίζουν τον θεσμό χωρίς να προσφέρουν το παραμικρό στους πολίτες της Αλμωπίας. Ελπίζω και εύχομαι η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου μετά την ανάληψη των καθηκόντων των νέων δημοτικών αρχών να μην έχει καμιά σχέση με την κακή εικόνα που παρακολουθήσαμε χθες. 

Στα θέματα του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου, πέραν της προφανούς εξέλιξης με την τοποθέτηση ημετέρων στις θέσεις υδρονομέων ( κάτι που αναμενόταν με τον τρόπο που διοικείται ο Δήμος όλα τα τελευταία χρόνια) συζητήθηκε και το θέμα της συναίνεσης του Δήμου για την λειτουργία της λαϊκής αγοράς με τον νέο Νόμο. Ως γνωστόν ο νέος Νόμος για τις λαϊκές αγορές αφαιρεί από τα έσοδα του Δήμου το 60% των ανταποδοτικών τελών από τις λαϊκές αγορές και τα δίνει στην Περιφέρεια. Θα περίμενε κανείς να υπάρξει από το δημοτικό συμβούλιο η αντίδραση του στην περαιτέρω αφαίμαξη πόρων του Δήμου.

Αντί αυτού με ομοφωνία (!) οι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς με αυτό τον τρόπο χωρίς την παραμικρή συζήτηση, διαμαρτυρία κλπ. 

Η ανάγκη διεκδικητικού Δήμου είναι απολύτως απαραίτητη , ιδιαίτερα στην σημερινή συγκυρία. Καταγγέλουμε στους πολίτες της Αλμωπίας την απαράδεκτη, ομόφωνη, συναίνεση των παρευρισκόμενων δημοτικών συμβούλων στην αφαίμαξη και άλλων εσόδων από τον Δήμο, έτσι δεν λύνονται τα προβλήματα του δήμου, συνεχώς θα χειροτερεύουν. 

Ο συνδυασμός μας «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Αλμωπία» θα επιδιώξει με όλες τους τις δυνάμεις, μέσα και έξω από το Δημοτικό συμβούλιο, την αναβάθμιση του θεσμού και την προστασία των δικαιωμάτων του Δήμου και των πολιτών».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *