Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΤΟΥΡΝΟΥΑ BEACH VOLLEY 2014 - ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

Η ΕΣΠΕM στα πλαίσια της ανάπτυξης και της διάδοσης του αθλήματος πετοσφαίρισης άμμου διοργανώνει τα
ΤΟΥΡΝΟΥΑ JUNIOR REGIONAL BEACH VOLLEY 2014

ΕΦΗΒΩΝ – ΝΕΑΝΙΔΩΝ (Κ19) ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (Κ16)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
1ο τουρνουά: ΛΙΤΟΧΩΡΟ (Beach Bar MYLOS) 01-02-03/07/2014 (αγόρια /κορίτσια Κ16 & Κ19)
2ο τουρνουά: ΚΑΣΤΟΡΙΑ (Hotel GALAXY) 11-12-13/07/2014 (αγόρια /κορίτσια Κ16 & Κ19)
3ο τουρνουά: ΚΑΤΕΡΙΝΗ ( Hotel ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ) 15-16-17/07/2014(αγόρια/κορίτσια Κ16 &Κ19)
4οτουρνουά:ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ(Beach Bar AMMOS)19-20-21/07/2014(αγόρια /κορίτσια Κ16 & Κ19)
Άρθρο 1: ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Την ευθύνη της διοργάνωσης φέρει η Οργανωτική Επιτροπή beach volley της οποίας μέλη είναι οι παρακάτω :
ΑΚΡΙΤΊΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΡΟΚΟΒΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΤΣΙΟΥΠΛΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
ΓΑΒΡΙΗΛ ΣΥΜΕΩΝ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
Έργο της επιτροπής είναι :
1. Η φροντίδα για εφαρμογή και τήρηση της προκήρυξης αυτής.
2. Η έγκριση των αιτήσεων συμμετοχής των ομάδων και τα δικαιολογητικά αυτών.
3. Η επιλογή του συστήματος αγώνων και η κλήρωση αυτών.
4. Η επιλογή και ο ορισμός των διαιτητών των αγώνων.
5. Η επιλογή και ο ορισμός των ιατρών/φυσιοθεραπευτών των αγώνων.
6. Η εύρεση αγωνιστικών χώρων για την τέλεση των αγώνων.
7. Η εκδίκαση ενστάσεων.
8. Η επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος παρουσιαστεί κατά την εφαρμογή του προγράμματος και κατά την διεξαγωγή των αγώνων.
9. Ο καθορισμός του κόστους συμμετοχής (υπό μορφή παράβολου) των ομάδων ανά τουρνουά.
10. Η εξεύρεση αθλητικού υλικού σε συνεργασία με συνδιοργανωτές.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες ΕΦΗΒΩΝ – ΝΕΑΝΙΔΩΝ (Κ19) και ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (Κ16) έχουν :
Αγόρια και Κορίτσια που έχουν γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 1996 (Κ19) και μετά την 1η Ιανουαρίου 1999 (Κ16) αντίστοιχα και ανήκουν στις κατηγορίες:
1. Αθλητές που κατέχουν την Ελληνική Υπηκοότητα ή Κυπριακή Υπηκοότητα
2. Αθλητές που δεν έχουν Ελληνική υπηκοότητα και σύμφωνα με τους Κανονισμούς της FIVB, έχουν σαν Αθλητική Ομοσπονδία Προέλευσης (Federation of Origin) την Ελληνική Ομοσπονδία
Στο Τελικό Τουρνουά επιτρέπεται η συμμετοχή ομάδων με αθλητές με Ελληνική υπηκοότητα ή Ελληνική Αθλητική Υπηκοότητα (Federation of Origin) και έχει συμμετάσχει με την ίδια σύνθεση σε μία τουλάχιστον εθνική – περιφερειακή διοργάνωση (OPEN – REGIONAL FINAL)
Για τις διοργανώσεις Juniors Regional απαιτείται η στοιχειοθέτηση ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑΣ και των δύο αθλητών που αποτελούν την ομάδα ως προϋπόθεση συμμετοχής στο τουρνουά της συγκεκριμένης περιφέρειας. Η Αγωνιστική εντοπιότητα κατοχυρώνεται σε ένα αθλητή από τον τόπο αγωνιστικής δραστηριοποίησης του, όπως αυτός προκύπτει από την έδρα του εγγεγραμμένου στα Μητρώα της ΕΟΠΕ (ή άλλης Αθλητικής Ομοσπονδίας) Σωματείου στο οποίο διατηρεί ενεργό δελτίο την περίοδο 2013-2014.
Εναλλακτικά γίνεται αποδεκτή η ΦΥΣΙΚΗ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ οριζόμενη ο τόπος γεννήσεως (καταγωγή) μέσα στα όρια της Περιφέρειας που διοργανώνει το τουρνουά και μπορεί να προκύψει από την ταυτότητα ή το πιστοποιητικό γεννήσεως που προσκομίζει ο αθλητής ή έγγραφο κρατικού φορέα που αποδεικνύει την μόνιμη κατοικία του ενδιαφερομένου.
Οι αθλητές / αθλήτριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Τουρνουά Beach Volley Juniors Regional (Εφήβων – Νεανίων) και (Παίδων – Κορασίδων) 2014, πρέπει να είναι κάτοχοι Δελτίου Αθλητικής Ιδιότητας Beach Volley, να έχουν δηλαδή εγγραφεί ή ανανεώσει προηγουμένως την εγγραφή τους στο Μητρώο Beach Volleyball της ΕΟΠΕ για την αγωνιστική περίοδο 2014.
Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο τουρνουά και δεν έχουν Αθλητικό Δελτίο της ΕΟΠΕ, θα πρέπει να ακολουθήσουν την διαδικασία εγγραφής συμπληρώνοντας το έντυπο Εγγραφής και προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία θα κατατίθενται στην ΕΣΠEM και θα αποστέλλονται στην ΕΟΠΕ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1. Οι Δηλώσεις συμμετοχής για όλα τα τουρνουά μπορούν να κατατίθενται στα γραφεία της Ε.Σ.ΠΕ.M εγγράφως στο e-mail ( info@espem.gr) ή και με φάξ (2382023152) έως δυο μέρες πριν την ημερομηνία έναρξης κάθε Τουρνουά.
2. Μετά την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής δεν επιτρέπονται αλλαγές στη σύνθεση της ομάδας, εκτός από τις περιπτώσεις αποδεδειγμένων τραυματισμών (όπου πρέπει να παρουσιάζεται ιατρική βεβαίωση) και μόνο μέχρι 2 ώρες πριν την τεχνική σύσκεψη. Σε περίπτωση τραυματισμού κατά την διάρκεια του αγώνα η ομάδα θεωρείται ελλιπής και αποκλείεται.
3. Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης η ομάδα θα πρέπει άμεσα να ενημερώνει την επιτροπή beach volley με παράλληλη υποχρέωση ηλεκτρονικής επιβεβαίωσης ΠΡΙΝ από την τεχνική σύσκεψη του Τουρνουά . Σε περίπτωση αδικαιολόγητης μη προσέλευσης, ο κάθε αθλητής που απαρτίζει την ομάδα τιμωρείται με αφαίρεση των βαθμών που απονέμονται στην ομάδα της πρώτης θέσης της τελικής κατάταξης του τουρνουά. Σε περίπτωση επανάληψης η ποινή διπλασιάζεται και η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει την ΑΠΟΒΟΛΗ των αθλητών από τη διοργάνωση.

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ
Σε ημέρα και ώρα που θα καθορίζεται από την ΕΣΠΕΜ θα πραγματοποιούνται οι Τεχνικές Συσκέψεις. Οι ομάδες οφείλουν να πληροφορηθούν τις ακριβείς ημέρες και ώρες διεξαγωγής του. Η συμμετοχή στις τεχνικές Συσκέψεις των αθλητών – αθλητριών είναι υποχρεωτική . Η Τεχνική Σύσκεψη αναφέρεται στα ακόλουθα θέματα :
1. Οριστικός πίνακας συμμετοχών στο Τουρνουά
2. Τοποθέτηση των ομάδων στο Ταμπλώ (Ranking)
3. Ανακοίνωση του προγράμματος του τουρνουά το οποίο θα τηρείται αυστηρά ως θα ανακοινωθεί.
4. Θέματα διαιτησίας
5. Άλλες ανακοινώσεις που αφορούν τη διοργάνωση

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ, ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΤΑΜΠΛΩ
Κάθε ομάδα μπορεί να λάβει μέρος σε όλα τα Τουρνουά.
Για κάθε θέση της τελικής κατάταξης των ομάδων και των αθλητών που τις αποτελούν, θα αποκτούν και οι δύο (ομάδες/αθλητές) τους αντίστοιχους βαθμούς στην Ατομική και Ομαδική Κατάταξη (ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ 2). Οι πόντοι κάθε αθλητή θα προστίθενται για να δίνουν τον συνολικό αριθμό πόντων της ομάδας που δίνουν και την αντίστοιχη θέση τους.
Πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΣΠΕΜ θα αναδειχθεί η ομάδα που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς στο σύνολο των Τουρνουά που συμμετέχει.
Στα Τουρνουά θα καταρτίζεται Κυρίως Ταμπλώ (Main Draw) δώδεκα (12) ομάδων.
Στο Κυρίως Ταμπλώ κάθε Τουρνουά τοποθετούνται απευθείας :
1. με βάση την βαθμολογία οι έξι πρώτες ομάδες,
2. δύο τοπικές ομάδες μετά από εισήγηση του συνδιοργανωτή
οι υπόλοιπες θέσεις καλύπτονται μετά από Προκριματικό Τουρνουά , εάν οι ομάδες που θέλουν να συμμετέχουν σε κάποιο τουρνουά είναι πάνω από 12.
Για την κατάταξη των αθλητών στο Κυρίως Ταμπλώ
1. του πρώτου Τουρνουά θα ισχύσει η περσινή βαθμολογία στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία.
2. στο δεύτερο Τουρνουά σύμφωνα με το άθροισμα των πόντων που προκύπτει από το 1Ο Τουρνουά προσαυξημένο με το 20% της βαθμολογίας του 2013.
3. στο τρίτο Τουρνουά σύμφωνα με το άθροισμα της βαθμολογίας των δύο πρώτων Τουρνουά του 2014.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Όλοι οι αγώνες του Πρωταθλήματος θα διεξαχθούν με σύστημα Συνεχούς Καταγραφής Πόντων (Rally Scoring System), όπου δεν υπάρχουν αλλαγές και κάθε φάση αποδίδει πόντο.
Οι προκριματικοί αγώνες θα διεξάγονται στα δύο (2) νικηφόρα σετ. Όλα τα σετ θα διεξάγονται στους δέκα πέντε (15) πόντους το κάθε ένα. Όλα τα σετ τελειώνουν με διαφορά δύο (2) πόντων χωρίς όριο.
Μετά από κάθε πέντε (5) συνολικά πόντους, οι ομάδες θα αλλάζουν γήπεδο. Κατά την διάρκεια των αλλαγών των γηπέδων δεν θα γίνεται διακοπή στον αγώνα και οι ομάδες πρέπει να αλλάζουν γήπεδο χωρίς καθυστέρηση.
Οι υπόλοιποι αγώνες θα διεξάγονται στα δύο (2) νικηφόρα σετ. Τα δυο πρώτα σετ θα διεξάγονται στους είκοσι ένα (21) πόντους το κάθε ένα. Το τρίτο και καθοριστικό σετ θα διεξάγεται με το ίδιο σύστημα στους δεκαπέντε (15) πόντους. Όλα τα σετ τελειώνουν με διαφορά δύο (2) πόντων χωρίς όριο (μετά τα 21 και 15 αντίστοιχα).
Μετά από κάθε επτά (7) συνολικά πόντους (στα δύο πρώτα σετ των 21 πόντων) και μετά από κάθε πέντε (5) συνολικά πόντους (στο σετ των 15 πόντων), οι ομάδες θα αλλάζουν γήπεδο. Κατά την διάρκεια των αλλαγών των γηπέδων δεν θα γίνεται διακοπή στον αγώνα και οι ομάδες πρέπει να αλλάζουν γήπεδο χωρίς καθυστέρηση.
Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα για ένα (1) τάιμ-άουτ σε κάθε σετ, διάρκειας τριάντα δευτερολέπτων (30"). Το τάιμ-άουτ μπορεί να ζητηθεί από οποιονδήποτε από τους δυο αθλητές/αθλήτριες. Ένα τεχνικό τάιμ-άουτ, διάρκειας τριάντα δευτερολέπτων (30"), δίνεται στα 2 πρώτα σετ όταν συμπληρωθούν 21 συνολικά πόντοι. Μεταξύ των σετ υπάρχει διάλειμμα ενός λεπτού (1').
Κάθε ομάδα μπορεί να δώσει μέχρι τέσσερις (4) αγώνες την ημέρα εκτός αν υπάρχει διαφορετική απόφαση του Τεχνικού Υπευθύνου για ειδικούς λόγους (καιρός, ανωτέρα βία,κλπ). Κάθε αγώνας πρέπει να απέχει από τον επόμενο τουλάχιστον σαράντα πέντε (45΄) λεπτά.
Ο Τεχνικός Υπεύθυνος μπορεί να αποφασίσει για διακοπή του προγράμματος, σε περίπτωση που οι καιρικές ή άλλες συνθήκες δεν επιτρέπουν την ομαλή διεξαγωγή του Τουρνουά.
Όλα τα τουρνουά θα διεξάγονται με το σύστημα του διπλού αποκλεισμού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι είναι υπόχρεοι να βρίσκονται στο γήπεδο διεξαγωγής του αγώνα τους έγκαιρα και σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα έχει ετοιμαστεί και κοινοποιηθεί πριν από την έναρξη του τουρνουά και με δική τους ευθύνη θα ενημερώνονται από την γραμματεία των αγώνων.
2. Από την Οργανωτική Επιτροπή θα ανακοινώνεται η ώρα έναρξης του κάθε γύρου ή φάσης κάθε τουρνουά και όλοι οι αγώνες της συγκεκριμένης φάσης θα είναι συνεχόμενοι χωρίς ενδιάμεσες διακοπές.
3. Οι διαγωνιζόμενοι είναι υπεύθυνοι για την ενημέρωση τους από τους σχετικούς πίνακες ή και την οργανωτική επιτροπή σχετικά με την ώρα, την σειρά και το γήπεδο στο οποίο αγωνίζονται.
ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ
Οι αθλητές και οι αθλήτριες πρέπει να φορούν ομοιόμορφες και ομοιόχρωμες εμφανίσεις που αποτελούνται από σορτς για τους άνδρες και μαγιό για τις γυναίκες
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΑΙΔΙΑΣ
Οι κανονισμοί παιδιάς των τουρνουά, είναι αυτοί οι οποίοι ισχύουν από την Διεθνή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης FIVB.
ΓΕΝΙΚΑ
Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται σ' αυτή την Προκήρυξη, αρμόδια να αποφασίσει είναι η Επιτροπή Beach Volley της ΕΣΠΕΜ.

Ο Πρόεδρος Π. Δημητριάδης

Ο Γεν. Γραμματέας Α. Πέτκος

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ JUNIORSREGIONAL
ΠΑΙΔΩΝ - ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (Κ16)

ΕΦΗΒΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ (Κ19)

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΒΑΘΜΩΝ
ΤΑΜΠΛΩ 12 ΟΜΑΔΩΝ
ΘΕΣΗ
ΟΜΑΔΑ
ΑΘΛΗΤΗΣ
1η
120
60
2η
100
50
3η – 4η
90
45
5η – 8η
80
40
9η – 12η
70
35
Επόμενη
50
25
Επόμενη
30
15
Επόμενη
20
10
Επόμενη
10
5

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *