Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Τα παπαγαλάκια του καφενείου συζητούν για τον Κ.Ο.Κ.Α.! - Γράφει η Νιόβη Ολυμπίου

Η Νιόβη Ολυμπίου γράφει για το τεράστιο πρόβλημα της οδικής συμπεριφοράς στην Αλμωπία, μέσα από το ialmopia.gr

Πρόσφατα, με επισκέφθηκε ένας φίλος. Αντιπρόσωπος στο επάγγελμα, 30 χρόνια, που σημαίνει ότι πηγαίνει σε όλη την Ελλάδα οδηγώντας. Έχει κάνει το γύρο της γης πάνω από πέντε φορές όπως λέει και ο ίδιος! 

-Έχω δει χάλια δρόμους, μου είπε, έχω δει απαράδεκτους οδηγούς... έχω γνωρίσει τις χειρότερες οδηγικές συμπεριφορές όπως Κοζανίτες, Λαρισσαίοι και Χαλκιδικιώτες... αλλά, βρε παιδάκι μου, εσείς εδώ πέρα, σπάτε όλα τα ρεκόρ! 

Έχετε θεσπίσει καινούργιο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας! Τον Κ.Ο.Κ.Α (Αλμωπίας)!!!

Τις προάλλες είχα παρκάρει απέναντι απ' το ταχυδρομείο. Ακριβώς μπροστά στο Ταχυδρομείο, παρκαρισμένο διπλή σειρά, ένα τρακτέρ! Μετά από πέντε λεπτά, βγαίνει ένας παππούς, 75-80 χρονών, καβαλάει το τρακτέρ, κάνει οπισθογωνία στη μέση του δρόμου κόβοντας το αντίθετο ρεύμα, γυρνάει στη λωρίδα του και φεύγει...Λες και ήταν στην αυλή του σπιτιού του! 

Την άλλη φορά, βρισκόμουν καθ' οδόν σε στενό επαρχιακό δρόμο έξω από την Αριδαία. Ήταν ένας παρκαρισμένος αριστερά και δυο μέτρα παρακάτω ένας άλλος δεξιά. Είχαν συναντηθεί και καθόντουσαν κάτω απ' τη σκιά ενός δέντρου και μιλούσαν. Απ' το αριστερό ρεύμα κατέβαιναν έξι αυτοκίνητα και αναγκάστηκα να σταματήσω περιμένοντας να περάσουν αυτοί για να συνεχίσω το δρόμο μου! Κι αυτοί οι δυο, ασυγκίνητοι, συνέχιζαν την κουβέντα τους!

Συχνό φαινόμενο, θα μου πείτε, ακόμη και μέσα στην Αριδαία!

Τι να σας πω, μερικοί είναι ικανοί να το ρίξουν και στα τσίπουρα στη μέση του δρόμου...

Αμ το άλλο; Όπου κι αν πας κι όπου σταθείς, θα δεις σκοτωμένη γάτα ή σκαντζόχοιρο, αυτή την εποχή. 

Απορώ, ποιοι είναι αυτοί οι ηλίθιοι που σκοτώνουν επίτηδες ζώα;

Διότι, για να σκοτώσεις γάτα ή σκαντζόχοιρο 99% το έχεις στοχεύσει το ζώο!

Μήπως να σας ξανακαθίσουμε στα θρανία του Δημοτικού για να σας μάθουμε την ωφελιμιστική αξία αυτών των ζώων; 

Άλλωστε, απ' τον Φρόϋντ έως τον Φρομ κι έως την σύγχρονη ψυχολογία, οι δολοφόνοι ζώων χαρακτηρίζονται ως εν δυνάμει δολοφόνοι ανθρώπων!

Και στην τελική, τείνω να συμφωνήσω με την ψυχολογική άποψη και να σας εξηγήσω γιατί: διότι, δεν είναι δυνατόν, άνθρωπέ μου, να αγοράζεις μηχανάκι στο γιο σου τον δεκαπεντάχρονο χωρίς δίπλωμα και με την άδεια στο όνομά σου!

Σε σένα που σκοτώνεις τα ζωάκια απευθύνομαι! Επειδή είσαι εν δυνάμει δολοφόνος του παιδιού σου! 

Πώς είσαι σίγουρος, ότι αυτό το παιδί θα είναι νομότυπο;

Και πώς να είναι, άλλωστε, όταν σε αυτή την ηλικία υπάρχει ελάχιστη επίγνωση του φόβου και της πραγματικότητας;

Η άγνοια και η έλλειψη μόρφωσης δεν αποτελούν ελαφρυντικά σε καμιά από τις παραπάνω περιπτώσεις. 

Δεν υπάρχει ΗΘΙΚΗ οδηγική συμπεριφορά στην Αριδαία και σε όλη την Αλμωπία. 

Αντίθετα, επικρατεί η άποψη, "στο χωριό μου είμαι, ό,τι θέλω κάνω"!!!

Μια σύσταση, τέλος, προς όλους όσους έχουν γονείς στην ηλικία των 75-80 και άνω και τους αφήνουν να οδηγούν τα τρακτεράκια τους με πλήρη αναισθησία ή χωρίς συναίσθηση για να είμαι πιο κόσμια. Αυτοί οι παππούδες, αποτελούν δημόσιο κίνδυνο! Αποσύρτε τους! 

Και κλείνω με τις ανεκδιήγητες οδηγικές συμπεριφορές με μια σύσταση ακόμα προς τα όργανα της τάξεως.

Ήμουν παρούσα πριν πολλά χρόνια στο παρακάτω συμβάν:

Σταματάει ο αστυνομικός έναν δεκαεξάχρονο, χωρίς δίπλωμα, χωρίς άδεια, χωρίς κράνος, χωρίς πινακίδες και με κομμένη εξάτμιση! 
-Ποιανού γιος είσαι;
-Του τάδε...
-Δώσε χαιρετίσματα στον μπαμπά σου και να μην σε ξαναδώ....

Πείτε μου τώρα εσείς: αν αυτό το περιστατικό είχε συμβεί στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, θα πήγαινε αυτόφωρο ο μικρός και με χειροπέδες ο πατέρας; 

Μήπως, τελικά, ζούμε σε άλλο κράτος;

3 comments:

  1. αγαπητη μου , αυτο εδω συμβαινει οχι μονο στην Αριδαια (που μαλλον αντιπαθεις) αλλα σε ολες σχεδον τις επαρχιακιες πολεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σωστηηηηηηηηηηη!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ηθηκη συμπεριφορα δεν υπαρχει πουθενα, οχι μονο στην Αριδαια αλλα και σε παρα πολλες περιοχες. ειναι γενικο το φανομενοι δυστιχως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *