Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Κρητικοί χορεύουν πάνω από το φέρετρo για να αποχαιρετίσουν συντοπίτη τους

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Κρητικοί χορεύουν πάνω από το φέρετρo για να αποχαιρετίσουν συντοπίτη τουςΈνα από τα πιο συγκινητικά έθιμα της Κρήτης πήρε «σάρκα και οστά» το απόγευμα της Παρασκευής. Με χορό αποχαιρέτησαν συντοπίτη τους, οι Ανωγειανοί στο κοιμητήριο της Αγίας Παρασκευής, στα Ανώγεια της Κρήτης.

Παιδιά, συγγενείς και φίλοι του νεκρού χόρεψαν γύρω από το φέρετρό του, τον «Ανωγειανό πηδηχτό», χωρίς τους ήχους της λύρας.

Στο βίντεο του peraxwri TV, οι κάτοικοι των Ανωγείων χορεύουν γύρω απο το φέρετρο τον «Πηδηχτό» ένα χορό που αν και εντοπίζεται στην επαρχία Μυλοποτάμου διασώζεται τα τελευταία χρόνια απο τους Ανωγειανούς και έχει γίνει γνωστός ως «Ανωγειανός Πηδηχτός» ή και «Βουβός Ανωγειανός Πηδηχτός».





πηγή:toxwni.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *