Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Διεξάγεται ο πρώτος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ (Σαν σήμερα 12/7)

1922 Γεννιέται ο Άγγλος αρχιτέκτονας και κρυπτογράφος Μάικλ Βέντρις, ο οποίος το 1952 αποκωδικοποίησε τη Γραμμική γραφή Β’ που χρησιμοποιούσαν οι Κρήτες της Μινωικής εποχής.

1836 Ανεβαίνει η πρώτη θεατρική παράσταση στην Αθήνα, με κωμωδία του Μολιέρου.

1913 Ελληνική επίθεση στα στενά της Κρέσνας μεταφέρει τις μάχες του Β' Βαλκανικού Πολέμου μέσα στα εδάφη της Βουλγαρίας.





 
Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο



Μουσική 12/7
 
1943 Η Βρετανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και μουσικός Christine McVie (Christine Anne Perfect) γεννήθηκε στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας. Έγινε αρχικά γνωστή από την συμμετοχή της στο rock συγκρότημα Fleetwood Mac. Ενσωματώθηκε με το συγκρότημα το 1970 μετά τον γάμο της με τον μπασίστα του γκρουπ John McVie. Έχει κυκλοφορήσει τρία σόλο άλμπουμ. Το 1998 το όνομα της μαζί με των υπόλοιπων μελών των Fleetwood Mac, γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

1948 Ο Αμερικανός rock τραγουδιστής και παραγωγός Walter Egan γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Το 1978 γνώρισε επιτυχία με το τραγούδι "Magnet and Steel". Το 2010 μαζί με τον Eminem έγραψαν το τραγούδι "We Made You" για το άλμπουμ του Αμερικανού ράπερ με τίτλο "Relapse".

1996 Ο Αμερικανός μουσικός, κιμπορντίστας των Smashing Pumpkins, Jonathan Melvoin (1961-1996) βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 34 ετών σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης από υπερβολική δόση ηρωίνης. Μαζί του στο δωμάτιο την στιγμή του θανάτου του ήταν ο ντράμερ του συγκροτήματος Jimmy Chamberlin, αλλά δεν κατάφερε να τον σώσει. Τα μέλη του συγκροτήματος Smashing Pumpkins δεν παραβρέθηκαν στην κηδεία του μιας και ήταν ανεπιθύμητοι από την γυναίκα του εκλιπόντος.
 
Αθλητισμός 12/7

 
 
12/7/1991 Η Ελλάδα κατακτά το χρυσό στο ποδόσφαιρο στους Μεσογειακούς Αγώνες νικώντας την Τουρκία με 3-1 στο ΟΑΚΑ

12/7/1976 Διεξάγεται στο Κλειστό της Γλυφάδας ο πρώτος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ (81-79) με τους Φαίδωνα Ματθαίου και Κώστα Μουρούζη στους πάγκους αντίστοιχα

12/7/1958 Ο Γιώργος Ρουμπάνης νικά στο Μόναχο κάνοντας πανευρωπαϊκό ρεκόρ στο επί κοντώ με 4.60, ρεκόρ που θα κρατήσει και σαν πανελλήνιο μέχρι το 1964 όταν θα το καταρρίψει ο Χρήστος Παπανικολάου. Δύο χρόνια πριν, στους Ολυμπιακούς της Μελβούρνης, έχει κερδίσει χάλκινο μετάλλιο με 4.50



Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *