Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Πέλλα: Εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ είχε να πατήσει στη δουλειά του πέντε χρόνια!

Αδικαιολογήτως απών για πέντε ολόκληρα από την υπηρεσία του -πλήρωμα ασθενοφόρου στη μονάδα του ΕΚΑΒ Πέλλας- ο δημόσιος υπάλληλος Ν.Τ. μπορεί να διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο του εθνικού... κοπανατζή, καθώς κατά το διάστημα της απουσίας του ουδείς επισήμως και εγγράφως τον αναζήτησε. Χρειάστηκαν δεκάδες ανώνυμες αναφορές, τέσσερις επώνυμες καταγγελίες, δύο ΕΔΕ, μία έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΥΥΠ) και μία συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΑΒ για να διαπιστωθεί ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος ως πλήρωμα ασθενοφόρου στη μονάδα Πέλλας ήταν... αόρατος.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα έγγραφα, ο υπάλληλος του ΕΚΑΒ απουσίαζε από την 1η Δεκεμβρίου του 2006 έως και την 9η Νοεμβρίου 2011. Τέθηκε ωστόσο σε αργία μόλις τον περασμένο Νοέμβριο -σημειωτέον ότι πρόκειται για αργία που διαρκεί όσο παραμένει ανοιχτή η πειθαρχική διαδικασία και ήταν ουσιαστικά μονόδρομος για το ΔΣ του ΕΚΑΒ μετά την ένσταση που άσκησε κατά της τελευταίας απόφασης του πειθαρχικού συμβουλίου ο γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.

Κατά το διάστημα από το 2006 έως το 2011 το όνομα του δεν υπήρχε στα προγράμματα εργασίας (βάρδιες) της υπηρεσίας του αλλά ούτε και ο ίδιος εμφανίστηκε στην εργασία του εάν υποτεθεί ότι επρόκειτο για... τυπογραφικό λάθος. Τακτική, σχεδόν σε ημερήσια βάση αντίθετα ήταν η παρουσία του σε καφετέρια που διατηρούσε η αδελφή του στην Έδεσσα. Μάλιστα, κατά πληροφορίες η πρώτη επώνυμη καταγγελία στο ΕΚΑΒ έγινε από «ανταγωνιστή» στον χώρο της διασκέδασης, από τον ιδιοκτήτη όμορης επιχείρησης που διαπίστωσε ότι ο συντοπίτης ΕΚΑΒίτης αφιέρωνε μέρες και νύχτες ολόκληρες στην επιχείρηση της αδελφής του.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτή η δραστηριότητα που τον κρατούσε μακριά από τα ασθενοφόρα και τα πιεστικά δρομολόγια που διεκπεραίωνε η υπηρεσία του. Πολυπράγμων ο 45χρονος είχε αναπτύξει και επιχειρηματική δραστηριότητα στη Βουλγαρία ασχολούμενος με την εκμετάλλευση και την εισαγωγή βιομάζας. Επίσης, γνωστή ήταν στην ευρύτερη περιοχή Πέλλας και η φανατική του ενασχόληση με το τοπικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου -ήταν για κάποιο διάστημα και πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας.

Το παζλ των δραστηριοτήτων του συμπληρώνεται επίσης με βάση τα έγγραφα του πειθαρχικού του φακέλου και με συνδικαλιστική δράση. Κληθείσα να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την απουσία του η υπάλληλος που ήταν επιφορτισμένη με την κατάρτιση των προγραμμάτων εργασίας στο ΕΚΑΒ, ανέφερε πως όλοι γνώριζαν αλλά δεν μιλούσαν, κάποιοι και επειδή φοβούνταν γιατί είχε συνδικαλιστική κάλυψη.

Εκ του αποτελέσματος της έρευνας του γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, διαφάνηκε ότι ακόμη κι αν κάποιοι μίλησαν ο λόγος τους έπεσε στο κενό. Οι τέσσερις καταγγελίες οδήγησαν μεν σε πειθαρχική διαδικασία με την ποινή πανομοιότυπη κάθε φορά να μην ξεπερνά τη στέρηση αποδοχών για 10 ημέρες!

Κάποιες καταγγελίες ξεπέρασαν τα σύνορα του νομού Πέλλας και έφτασαν μέχρι την κεντρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ, όπου φέρεται να έμειναν σε συρτάρια διοικητικών στελεχών τουλάχιστον για έξι μήνες παρέχοντας σιωπηρά προστασία στον κοπανατζή εργαζόμενο της Πέλλας. Όταν όμως έφτασαν στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), η κατάσταση ανατράπηκε για τον προκλητικό υπάλληλο, συμπαρασύροντας όμως και όσους εκ της θέσεως τους τον κάλυπταν με τη σιωπή τους ή την αδράνειά τους.


protothema.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *