Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Η επιλογή Αβραμόπουλου και… οι «180»

Εν θερμώ συνηθίζουμε στην Ελλάδα να κάνουμε σχόλια και αξιολογικές κρίσεις, μετά από ένα σοβαρό πολιτικό γεγονός.


Και η επιλογή Αβραμόπουλου για τη θέση του Έλληνα επιτρόπου είναι ένα σοβαρό γεγονός. Μάλλον όχι αυτή καθαυτή η επιλογή του νυν υπουργού Άμυνας (και αντιπρόεδρου της Ν.Δ., να μην ξεχνάμε, ε;) αλλά… η μη επιλογή της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ο Σαμαράς στην ουσία την άδειασε. Αυτή είναι ακριβώς η ουσία, ανεξάρτητα απ’ το αν της το είχε τάξει, αν είχε δεσμευτεί απέναντί της, αν το είχε αφήσει να εννοηθεί και άλλα που λέγονται και γράφονται, τα περισσότερα εκ των οποίων σκόπιμες διαρροές…

Στην πραγματικότητα θα ήταν, θα συνιστούσε έκπληξη το να επιλέξει ο Αντ. Σαμαράς την Ντόρα για τη συγκεκριμένη θέση.

Το γιατί, δεν χρειάζεται καν να το αναλύσουμε…

Από κει και πέρα έχουν αρχίσει άλλου τύπου σενάρια, σχετιζόμενα με την εκλογή του νέου Προέδρου και τη δυνατότητα ή όχι να συγκεντρωθούν οι 180 αναγκαίες ψήφοι.

Ορισμένοι συνδυάζουν την εμπλοκή στις σχέσεις μεταξύ Σαμαρά και Ντόρας με τις εξελίξεις σε αυτό το ζήτημα, εξελίξεις που ούτως ή άλλως θα αρχίσουν να «τρέχουν» αμέσως μετά τα μπάνια του λαού (που φέτος περιορισμένα είναι)…

Εμείς θα επαναλάβουμε, ότι ναι μεν η πορεία των σχέσεων των δυο τους είναι σημαντική, αλλά θα επιμείνουμε, ότι δεν είναι το κεντρικό θέμα που θα επηρεάσει τους εσωκομματικούς αλλά και γενικότερους συσχετισμούς.

Θα επαναλάβουμε, ότι τα πάντα σχεδόν θα κριθούν απ’ το γενικότερο πολιτικό κλίμα που θα διαμορφώνεται εν δυνάμει σε ένα περίπου μήνα.

Αυτό είναι που θα καθορίσει, αν τελικά η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου ή αν η κυβέρνηση θα λάβει κάποια παράταση.
Και αυτή τη δυναμική που θα δημιουργηθεί τότε ναι μεν μπορεί να την επηρεάσουν –ως ένα βαθμό- εσωκομματικές συγκρούσεις, αντιπαραθέσεις, αλληλοϋπονομεύσεις, αλλά μόνο να την επηρεάσουν.

Όχι να την καθορίσουν.

Σε κάθε περίπτωση πάντως τα νέα μέτωπα που άνοιξαν μετά την επιλογή αυτή του Αντ. Σαμαρά εμφανίζονται ενδιαφέροντα.

Α και μάλλον δεν παραπέμπουν σε αδιαμφισβήτητη κυριαρχία του, όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν γι’ αυτό…
 

newsbomb.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *