Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Η διακήρυξη για την ειρήνη στην Κύπρο (Σαν σήμερα 30/7)

1974Ελλάδα, Τουρκία και Βρετανία υπέγραψαν διακήρυξη για την ειρήνη στην Κύπρο.

1973στη Βρετανία, η 11ετής δικαστική διαμάχη των θυμάτων του φαρμάκου θαλιδομίδη, που ευθυνόταν για την γέννηση 5.000 παιδιών σε όλο τον κόσμο με παραμορφωμένα άκρα, έληξε με την απόφαση για την καταβολή αποζημιώσεων ύψους 20 εκ. λιρών.

1920Δολοφονική απόπειρα κατά του Ελευθερίου Βενιζέλου στο Παρίσι (Ιουλιανά).





Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 30/7
 
2003 Ο Αμερικανός παραγωγός και ιδρυτής της θρυλικής δισκογραφικής εταιρείας Sun Records, Sam Phillips (Samuel Cornelius Phillips 1923-2003) απεβίωσε σε ηλικία 70 ετών στο νοσοκομείο St. Francis στο Μέμφις του Τενεσί από αναπνευστική ανεπάρκεια. Ήταν από τους πρωτοπόρους στην ανάπτυξη της rock and roll μουσικής με μεγαλύτερα του επιτεύγματα την ανακάλυψη των Elvis Presley και Johnny Cash. Αρκετοί ήταν οι καλλιτέχνες που ηχογράφησαν στα στούντιο της Sun Records, όπως Charlie Rich, Junior Parker, Billy Lee, Riley, Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, BB King, Johnny Cash, Roy Orbison κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1986.
 
1966 Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι The Troggs με το τραγούδι "Wild Thing". Η Βρετανική rock μπάντα είχε κυκλοφορεί το single τον Απρίλιο. Το τραγούδι έγραψε ο Chip Taylor και το είχαν ηχογραφήσει ένα χρόνο νωρίτερα οι The Wild Ones. Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα rock 'n' roll τραγούδια στην ιστορία της μουσικής.
 
 
1970 Οι The Rolling Stones ανακοινώνουν επίσημα την απόλυση του μάνατζερ τους Allen Klein. Θα ακολουθήσουν δύο χρόνια δικαστικών αγώνων για τα δικαιώματα με τον Klein να διεκδικεί τριάντα εκατομμύρια δολάρια. Στις 9 Μαΐου του 1972, μετά από τριάντα έξι ώρες παρουσία δικηγόρων, οι δύο πλευρές θα έρθουν σε συμβιβασμό. Ο Mick Jagger θα δηλώσει στον Τύπο: "Ο Allen Klein δεν έχει πια καμία σχέση με το συγκρότημα..."



Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *